På Yves Rochers hemsida kan man läsa denna beskrivning om produkten ;


Är dina händer smidiga och mjuka?
En handcrème som händerna älskar! Lätt crème som återfuktar* händerna, skyddar dem och gör dem mjuka. Hemligheten: Extrakt av biologiskt odlad arnica, som är känd för sina lugnande, skyddande och återuppbyggande egenskaper.  Extra plus: Den lätta konsistensen tränger omedelbart in utan att bilda en fet hinna.

Arnica Essentiel Handcréme, hittar du här.

Jag är en av dem som fullkomligen älskar The body shops Hemp hand protector och min tub i handväskan är mer än orörd. Jag har alltid haft svårt för att använda handcrém, eller för den delen vilken kräm som helst under en längre tid mest för att jag slarvar med att använda dem. Dessutom har jag väldigt mjuka och lena händer och har för det mesta inte problem med torra händer, men det är en helt annan sak nu på vintern. Jag blev tipsad om denna handcréme av en kär vän som hyllande den till skyarna. Eftersom jag var något skeptiskt till den väntade jag med att köpa den till för ett par månader sedan då jag insåg att jag kunde behöva mer än en tub hancréme ligga här hemma då vintern var på ingång.

Min första upplevelse med Arnica Essentiel Handcréme sa väldigt mycket om vad jag skulle komma att ge den för betyg senare. Den går lätt in i huden utan att klibba och den är lätt parfymerad – men ingenting som störs. Händerna blir mjuka och lena efter användning men tenderar att kännas något torra någon timme efter applicering och medför därför att man använder den igen. Nu är jag inte specialist på handcréme och är osäker på hur snabbt händerna ska känna sig torra igen men jag tycker att det är någonting som drar ner betyget lite. Dock kan det ju bero på det hemska vädret ute – att luften är så torr och kall att mina händer helt enkelt behöver en konstant dos fukt för att inte bli torra.

Det är i vilket fall som helst en prisvärd handcréme jag kommer fortsätta ha i min handväska och stående på mitt skrivbord. Kanske att jag varvar den med min hemp hand protector för att få händerna ordentligt genomfuktade men det är ändå ett prisvärt substitut till denne och jag ser inga anledningar till att såga den.

Tuben innehåller 75 ml och kostar för tillfället 20 svenska kronor. Vanligtviskostar den 45 kronor men som många vet har Yves Rocher ständiga kampanjer och man kan ofta hitta godbitar som denna för en billig peng. Arnica Essentiel Handcréme får 4/5 poäng av mig för jag tycker ändå att känslan av mjuka händer väger upp till att jag behöver applicera den lite oftare än min handcréme från The body shop. Jag skulle absolut köpa en tub till när denna tar slut, helt klart.

Jag har köpt denna produkt själv och utlåtandet jag ger den sker helt och hållet på mina egna uppfattningar och åsikter om produkten i fråga.

You May Also Like

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.