Jag har länge varit dålig på att sköta mitt hår på rätt sätt utan att få lida speciellt mycket över det. Nu på senare tid har jag insett att jag behöver ta hand om mitt hår bättre än vad jag gjort och har därför börjat testa en rad olika balsam. Först ut var Veganese från lush – ett balsam för alla hårtyper utan animaliska produkter. Så här skriver Lush om veganese på sin hemsida;

Veganese är ett effektivt balsam för alla hårtyper utan animaliska produkter. Att få håret att glänsa är lätt; det fixar färsk organisk citronjuice och rosmarinavkok. Inte heller hårbotten är svår att tillfredställa med lavendel och benzoinolja. Nej, svårigheten ligger i att hitta något som gör håret mjukt och följsamt utan att använda animaliska ingredienser. Men, herre Jesus, vi lyckades till slut och vi tror att du kommer gilla det!

Veganese fick mitt hår mjukt och glansigt. Det kändes lätt, utan att bli för lätt och det luktade underbart. Jag fick mycket komplimanger om att mitt hår luktade så gott. Jag tyckte att det gjorde vad ett balsam ska göra, absolut. Håret var inte lika trassligt längre och jag gillade hur smidigt det gick in i håret och framförallt hur det doftade. Fräsht, citrusaktigt – inte sådär tungt parfymerat som många produkter kan vara.

Vad jag kan se som en nackdel med det här balsamet har egentligen ingenting med produkten i sig att göra – det som för många kan vara jobbigt är snarare priset; 179 kronor för 500 ml. Egentligen har jag inget emot att betala den summan, för den är inte så saftig om man ser till andra produkter, men det får mig att vilja utforska vidare och se om jag kan hitta någonting bättre för den mindre prislappen.

Veganese får 4/5 möjliga.

You May Also Like

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.