När jag var på stan med Sofia förra veckan passade jag på att gå in på apoteket och köpa nya hudrengöringsprodukter. Så här i väderomslagstider blir min hud väldigt känslig och får ofta väldigt lätt torra partier på kinderna och näsan.

Jag har tidigare testat produkter från Cliniderm By ACO och uppskattat resultatet. Därför var jag nyfiken på resterande produkter och valet föll på deras Ultra Soft cleansing Milk och ansiktsvattnet Ideal Balance Skin tonic.

  • Ultra soft cleansing Milk ska avlägsna make up och orenheter samtidigt som den, enligt Cliniderms hemsida, ”bevarar hudens fuktbarriär.” Produkten är parfymerad och innehåller Provitamin B5. För normal/torr hud.

  • Ideal Balance Skin tonic är ett ansiktsvatten med mild exfolierande verkan. Den här produkten ska liksom cleansing Milk;en avlägsna sminkrester ska dessutom ge huden en fräsch lyster. Produkten är parfymerad och innehåller Provitamin b5 och AHA-syror. För normal/torr hud.

Kanske kan det verka dumt att ha dem bägge men jag gillar hur de kompletterar varandra och ibland känner jag för att använda dem båda två, eller bara var för sig. Jag kommer använda dem här i ett antal veckor framöver och ge en bättre bild av vad jag tycker och tänker om dem.

Bägge produkter kostar 99 kr på det ”riktiga” Apoteket. Jag vet inte hur sortimentet ser ut på Apotek Hjärtat och Apoteksgruppen etc ser ut, men på Apoteket finns de i vilket fall som helst. Dessutom är jag rätt nyfiken på hur Cliniderms Sensitive Skincare som ska vara speciellt anpassade för oss i nordiskt klimat. Det kanske vore någonting!

You May Also Like

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.