Jag köpte Cliniderm Barrier Repair Cream för ja, vad kan det varit, två – tre månader sedan? Det var i alla fall när jag märkte att sommaren sagt sitt och att vädret började slå om. Jag måste väl uppmärksamma redan här att jag i grund och botten är ett eksembarn och har problem med torr hy på när vädret slår om. Jag får torra partier under ögonen, ibland i ögonvrån och resterande kropp behöver vi inte ens prata om! Detta kan ju påverka det resultat jag fått med den här krämen och andra kanske inte alls tycker lika som jag.

Cliniderms hemsida beskriver de produkten följande;  En extra rik formula som effektivt skyddar torr och stram hy. Hjälper huden att återuppbygga skyddsbarriären för att bättre stå emot yttre påverkan. Huden blir mjuk, len och omedelbart fri från torrhet. Använd som extra rik nattkräm, vårdande mask eller på särskilt torra områden. Utan parfym. Innehåller mjukgörande sheasmör och Niacinamid.


Jag brukar alltid vara skeptisk till produkter
som benämns med omedelbar förbättring men i det här fallet måste jag väl mjukna lite på den punkten. Dagen efter att jag börjat använda Barrier Repair hade mina torra partier under ögonen försvunnit. Huden var mjuk och återfuktad och jag slapp känna mig pinsamt medveten om hur foundationen flagade – för det fanns inga torra partier att tala om.

Till en början var jag orolig att den efter applicering inte gick in tillräckligt snabbt i huden: ansiktet kändes, vad jag då tolkade som kladdigt. Det var som att den inte riktigt la sig tillrätta på huden utan höll sig som ett ytskickt på den. MEN. Först kändes det rätt jobbigt att gå omkring med en produkt som inte verkade göra sitt jobb, men när jag väl använt den en tid insåg jag rätt snabbt att det handlade om att min hud, för första gången på länge, var ordentligt återfuktad.

När jag inte använder Barrier Repair uppstår det torra fläckar på mina kinder i ett nafs. Jag klarar verkligen inte av vårt klimat och jag är så glad att jag blev så nöjd med min kräm! Jag antar att det är ett gott betyg för en produkt när man känner sig exposed, naken (ehehe) utan den. För det har i alla fall varit min upplevelse den veckan tuben var nedpackad i flyttkartongen – att jag var i stort behov av den men att jag klantat mig och packat ner den.

Nackdelen (vilket också delvis är en fördel) med Barrier Repair är att den kommer i en tub med pump. Av någon anledning vill krämen inte riktigt ta sig ut ur tuben när jag pumpar, och försök att klämma på tuben samtidigt som du försöker pumpa ut kräm, nä, det går tusan inte. Fördelen är naturligtvis att det inte finns en chans att det samlas bakterier i produkten, men nackdelen är att jag knappt får ur någonting ur den trots att jag känner att det finns mycket produkt kvar.

Vad vill jag ge den här rackaren i betyg? Jag är fortfarande skeptisk till utformandet av tuben – idén är god och i sig väldigt bra – men det går ju bara inte att få ut produkten ur den. Sedan att min oförmåga att förstå att den gjorde min hud återfuktad snarare än kladdig kan ju faktiskt inte få dra ner på betyget.

Prismässigt är den väl inte vad jag brukar köpa ansiktsprodukter i men när jag köpte den hade Apoteket 20 % på alla cliniderms hudprodukter. Ordinariepris ligger på ca 239 kronor och nu verkar det dessutom som att apoteket har kampanj igen – och på deras hemsida kan man köpa den för 179 kronor.

Cliniderm Barrier Repair Cream får 4/5 i betyg – och skulle fått 5/5 om det inte vore för den otympliga pumpen.

You May Also Like

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.