I våras släppte Lush Toothy Tabs – och nu lanserar de nya smaker. Toothy tabs är en miljövänlig tandkräm i tablettform – Hur spännande är inte det? Lush menar på att antalet tandkrämstuber som slängs och inte utnyttjas till fullo är enorma, och med toothy Tabs ska vi alltså slippa utsläppet av plast och outnyttjad produkt.

Update: Emy påpekade att jag glömt bort att skriva hur många tabletter det är i varje förpackning. Förpackningen innehåller 12 gram produkt, och ska vara 40 tabletter. Det ger alltså en kostnad på 1.22 kronor varje gång du borstar tänderna och är onekligen dyrare än att köpa en tub tandkräm som räcker mer än till 20 dagar (förutsatt att du borstar tänderna två gånger om dagen). Så det är ett dyrare alternativ, absolut. Jag kan dock tänka mig att det fungerar jättebra när man ska ut och resa eller om man bara ska iväg ett tag – skönt att inte behöva tänka på att ta med sig en stor tub tandkräm!

Aquatic har en fräsh blandning av lime & jasmin (59 SEK)
Breath of good innehåller fänkål, myrra och sandelträ (49 SEK)
Sparkle innehåller havssalt, svartpeppar, citron och grapefrukt och ska ge en blekande effekt (49 SEK)
Ultrablast innehåller wasabi, torkad mynta, havssalt, gröna ärtor och även pepparmint & Spearmint (49 SEK)
Atomic innehåller kryddnejlika, ingefära och kardemumma (49 SEK)

Jag har fått hem Toothy Tabs i smaken Atomic. Jag gillar verkligen principen med att slippa tandkrämstuber och det är rätt kul att stå där och bita på tabletten och sedan köra på med tandborsten som vanligt – första gången var riktigt underhållande (fånigt nog). Jag är dock inte speciellt förtjust i smaken Atomic ger i min mun, kanske har det att göra med att jag är van att det ska smaka pepparmint. Så nä, Atomic var ingenting för mig, men jag är nyfiken på att testa någon av de andra varianterna för att se om jag gillar dem.

Jag är mest nyfiken på Dirty (den nämns inte ovan) som tydligen ska vara närmast det vi vanligen tänker oss när vi tänker tandkräm – pepparmint all over typ. Sedan är jag lite nyfiken på sparkle, om den nu har en blekande effekt eller inte.

You May Also Like

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.