Och vad är det här undrar ni och funderar på om jag gått och blivit totalt galen. Eller nä, jag antar att flertalet av er vet vad jag håller på med men jag tänkte ändå att jag kunde visa vad jag höll på med när Emy var här i lördags. Jag höll alltså på att försöka bli av med Zoya Charla som var ett riktigt helvete rent ut sagt att få bort. Men foliemetoden klarade biffen, som alltid!

Du behöver:

– bomullsrondeller eller bomull
– aluminiumfolie
– nagellacksbortagningsmedel
– Sax

Gör såhär:

Om du har bomullsrondeller kan du klippa dem på mitten, en räcker gott och väl till två naglar. Det kan vara bra att klippa till aluminiumfolien i förväg så slipper du tänka på det när du väl börjat vira in fingrarna i folien. Dränk bomullstussen eller rondellen i nagellacksremover och vira den runt nageln – ta sedan och gör detsamma med aluminiumfolien. Låt ”inpackningen” sitta på i fem, tio minuter och ta bort folieförpackningen och vips – nagellacket är upplöst och borta. Naturligtvis kan det finnas kvar en del, men då är det bara att ta en rondell och ta bort det sista.

Väldigt smidigt när man har glitterlack eller glassflakelack som inte vill försvinna från naglarna som exempelvis krämlack gör. Om jag hade vetat om det här tidigare i mitt liv hade jag fått slippa måånga minuters gnällande över nagellack som aldrig ville låtsna.

You May Also Like

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.