Formula 10.0.6 har funnits på den amerikanska marknaden sen 1933. Tiden som gått sedan dess har använts till att utveckla produkterna för att passa flera olika hudtyper – och 2008 gick sortimentet genom en helrenovering för att säkra en så hög kvalité och standard som möjligt. Vi i Sverige fick möjlighet att ta del av Formula’s sortiment 2010 och finns bland annat på både Kicks och Åhléns.


So totally clean från Formula 10.0.6 är en deep pore cleanser, en av märkets bästsäljande produkter. Den beskrivs vara en ”effektiv rengöring som lätt tar bort smuts, fett och orenheter för en ren och fräsch hy” och verkar både uppfriskande, djuprengörande och öppnar upp ansiktets porer. So totally clean ska inte sköljas av efter användning.


Jag har faktiskt använt den här produkten tidigare efter att min kusin köpte hem den från USA när hon var där och semestrade. Redan då fick jag uppfattningen om att det är en grym rengöringsprodukt, och jag håller faktiskt med om att produktbeskrivningen stämmer rätt bra för hur den verkar på huden.

Jag upplever att den är väldigt uppfriskande och ansiktet känns väldigt fräscht och rent efter användningen. Dessutom är den en riktig jäkel på att ta bort sminkrester, det är en sak som är säker! Den största nackdelen jag kan se är att den innehåller alkohol (första ingrediensen är alcohol denat). När jag använder den måste jag blunda för att mina ögon inte klarar av doften, det sticker i dem och de tåras väldigt lätt.

Det står förvisso att ögon ska undvikas, men det här gäller vart jag än använder den i ansiktet, nära ögonen, men på behörigt avstånd, och över andra områden. Annars tycker jag att den är riktigt bra och gör sitt jobb. Kanske är mina ögon extra känsliga, men bortsett från det tycker jag att det är en bra rengöringsprodukt som verkligen lämnar ett fräsht resultat.


So totally Clean från Formula 10.0.6 finns bland annat på Åhléns och kicks och kostar ca
99 SEK.

You May Also Like

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.