Produktserien ACO FACE är framtagen för att ta hand om och vårda din hud på ett så bra sätt som möjligt. ACO beskriver det som att innehållet både är ”noga utvalt och noga bortvalt” för att vår hud ska slippa ta emot en massa onödiga ingredienser. Serien innehåller produkter för alla hudtyper och innehåller allt från ansiktsvatten, rengöringslotion, makeup-remover och färgade dagkrämer. Dessutom finns det ett oparfymerad möjlighet för den som är i behov av just det.


ACO Face rengöringsgel normal/blandhy: Tvålfri ansiktsrengöring som effektivt avlägsnar smuts och makeup. Med Provitamin B5 (text på förpackningen). Gelen ska användas både morgon och kväll och masseras in i huden, vilket sedan sköljs med ljummet vatten. Tuben innehåller 150 ml och kostar ca 59 SEK.


Mitt omdöme:
Det första jag reagerade på var den starka doften av plast när jag hade ut gelen i handflatan. Detta kan vara en nackdel med oparfymerade saker – när ingenting döljer vad den egentligen luktar får man stå ut med den syntetiska doften av plast. Gelen i sig har en trevlig konsistens och det behövs inte speciellt mycket för att använda till hela ansiktet. Den tar inte bort resterna från min sitter-som-berget-eyeliner från Isadora, men lämnar ansiktet rätt fräscht efteråt.  Jag upplever dock att ansiktet skriker efter någon typ av fuktbomb efteråt, och vid applicering av hudcremen börjar min hud svida och blir rödflammig.

ACO Face Hudcreme normal/blandhy: Fuktighetsgivande och vårdande. med Sheaolja och vitamin E (Text på förpackningen). Den ska fungera bra som makeupunderlag och ska även fungera som skydd mot påfrestningar av yttre slag. Tuben innehåller 60 ml och kostar ca 84 SEK.


Mitt omdöme:
Liksom rengöringsgelen har dagcremen en plastig doft som dröjer kvar på ansiktet ett tag efter applicering. Cremen i sig är dryg och lättarbetad och försvinner rätt snabbt in i huden. Problemet kvarstår dock när den, efter användning av rengöringsgelen, gör svidandet i ansiktet värre och det tar väldigt lång tid på sig innan svedan går över. Istället för att ge mig en riktig fuktbomb uppfattar jag snarare att den torkar ut mitt ansikte under dagen och på kvällen är min hy riktigt ledsen. Efter bara ett par få dagars användande av dessa två fick jag stora torra, flagande partier i ansiktet och svedan blev bara värre under dagarna som gick.

Jag har alltid varit av den uppfattningen att ACO är ett sådant där märke som levererar bra och hudvänliga produkter till ett bra pris. Jag minns att farmor alltid hade hudvård från ACO stående i sitt badrumsskåp, och jag tror att jag förknippar ACO till stor del med henne. Att jag fick ett sådant tråkigt resultat med dessa kan naturligtvis bero på min hudtyp, eller att jag är extra känslig, men därför bad jag även min sambo testa produkterna ett tag och dessvärre upplevde han samma sak som jag. Jag stod i ett totalt hudkaos efter bara ett par dagars användning och höll ut i två veckor innan de torra flagnande partierna i mitt ansikte skrek efter åtefuktning ala monsterbehandling, och jag fick avbryta i mån om att min egen hud måste få gå före produkterna jag testar.

Jag ger både Rengöringsgelen & ansiktscremen 1/5 i Betyg för mer kan jag inte ge dem. Jag kommer inte köpa någon av dessa igen, men är nyfiken på vad resterande sortiment har att erbjuda.Produkten är skickat till mig i recensionssyfte.

You May Also Like

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.