Min favoritmascara har genom åren varit Loréals original-telescopic-mascara. Den gör någonting speciellt med mina fransar, förlänger och håller böjen hela dagen lång. När jag har bytt för att testa någonting nytt har jag alltid gått tillbaka till min favorit. Det finns en hel del sideshows av Telescopic – clean black, waterproof etc.

I mars lanserade Loréal ytterligare en version av deras Telescopic mascara – nämligen Telescopic false lash mascara. Den nya versionen innehåller 1.2 mm mikrofibrer för att våra fransar ska nå upp till en helt annan dimension än tidigare. Den såkallade ’wrap-around’ tekniken lägger sig som ett stadgande och volymgivande struktur runt fransarna. Formulan är också, enligt pressmaterialet, ”berikad med extra svarta pigment som ökar intensiteten.”


Hylsan med teleskopsvibbar är fortfarande densamma

Den härliga gummiborsten är ett kärt återseende

Med tanke på hur mycket jag gillar originalet blev jag på stört glad för att jag fick hem false lash för att testa. Utsidan och insidan (berikade med fibrer) verkade vara vad jag vanligen söker hos en mascara. Min åsikt om den här mascaran är dock rätt blandade.

Den är till viss del rätt lätt att applicera, men ibland blir den alldeles för klumpig och klibbar ihop ögonfransarna. Jag har använt den under en längre tid nu och resultaten blir så olika – ibland blir det så klibbigt att jag får ta bort det och göra om allt, och ibland blir fransarna sådär fina som jag tycker att originalet gör för mig. Det här kan naturligtvis ha att göra med att jag är ovan med att använda fibermascaror, men eftersom jag använt den i över två månaders tid tycker jag att jag borde fått till den rätta knycken vid det här laget.

Den här bilden är tagen en bra false-lash dag

Den ger en fin volym men håller sig inte riktigt under hela dagen. Jag hade väl helst hoppats på att fransarna såg tip-top ut dagen lång, fast utan ögonfransböjare kanske jag inte kan hoppas på det? Över lag är det väl en helt okej mascara men jag kan hellre gå tillbaka till originalet eftersom jag finner den versionen bättre.

Loréal False Lash får 3/5 av mig, på grund av klibbigheten och volymtappandet. False Lash finns i nyanserna Hypnotic Brown samt Magnetic Black och kostar ca 165 SEK i handeln.

 

Produkten har skickats till mig i recensionssyfte.

You May Also Like

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.