Nu när vädret går mot sommar (skämtar jag eller, det är typ decembervärme ute…) tycker jag inte om att använda för mycket produkter i ansiktet. Att använda flytande foundation när det är över tjugo grader varmt ute uteblir här hemma – jag har skräckblandade historier om flytande foundations som RANN av mitt ansikte när det var som varmast. Det såg ut som att jag grät mjölk typ, INTE okej.

Därför satsar jag hellre på en kompaktfoundation, eller en mineralfoundation. Den foundation jag använder mest just nu är Deborah Newskin Compact foundation. Jag har skrivit om den tidigare, men det tåls att återupprepa – den innehåller SPF15 och innehåller vitaminer som A, C och E.

Med ett bra underlag tycker jag att den sitter fint under dagen. Ibland, när det är som varmast kan den behöva fräshas upp lite, men då det alltid finns en liten necessär i mina väskor är det inget problem för mig. Den täcker bra och lämnar huden fräsch och matt.

Mitt exemplar är snart slut och jag kommer att, när jag drar de sista svepen med foundationborsten, köpa en ny. Det är den verkligen värd. Jag är helnöjd och glad att den finns i såpass ljusa nyanser att även jag, blekfis numero uno, kan använda den!

Deborah Newskin Compact foundation finns i utvalda butiker och säljs bland annat på Eleven och kostar ca 150 SEK.

You May Also Like

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.