I vintras förra året hade Helena, aka Lipglossbitch, en alldeles strålande julkalender. Varje dag fanns det möjlighet att vinna fina grejer och jag hade turen att vinna ett hudvårdskit från Vichy – ett märke jag länge velat testa men som bara inte blivit av att jag köpt. Igår använde jag det sista ur burken och jag tänkte att det var dags att göra ett utlåtande, med tanke på att jag haft den ett tag.
Aqualia Thermal är en fuktvårdsserie som är framtagen för att stärka och lugna känslig hud. Produkterna innehåller thermalskt källvatten från Lucaskällan i Vichy samt Aquabioryl som är en intensiv fuktgivare. Serien innehåller  olika typer av fuktcremer (beroende på vilken typ av återfuktning du behöver), fuktserum, och en roll-on ögongel.

Aqualia Thermal riche fuktcreme är anpassad till normal/torr och känslig hud. Den ska lugna, stärka och skydda huden och göra den intensivt återfuktad, mjuk och följsam. På Vichy’s hemsida kan vi även se att den kan bidra till hudens ökade lyster och att den känns fräsch och slät efter användning. Crémen är fri från parabener och är ska hjälpa huden att hålla sig återfuktad i 24Hr. Om jag uppfattade det rätt är riche den variant som ger mer fukt än någon annan, det var i alla fall vad butiksbiträdet på apoteket sa.
Jag har ju länge hållt på min lilla tub från Cliniderm (Cliniderm barrier repair) som gjort underverk för min hud när den varit som mest ledsen. Jag är nog påväg att, inte ändra den uppfattningen, men att ansluta en annan typ av hudvård som uppenbarligen passar mig riktigt bra.

Som ni ser är det helt urskrapat!

Först och främst tycker jag att Aqualia thermal luktar så himla gott (kanske inte det första jag ska bry mig om men jag tycker ändå att det är viktigt). Det är ingen jobbig parfymering utan en fräsch, trevlig och lite sådär hej-såhär-luktar-en-bra-fuktcreme. Jag antar att vi har olika referenser gällande det antagande, såklart, men såhär tycker jag att en bra fuktcreme ska lukta. Den går snabbt in i huden och lämnar min hud riktigt mjuk och fräsch (jag var bara tvungen att känna på ansiktet när jag skrev den här meningen, och japp, det stämmer fortfarande).

Jag har inte haft några torra partier i ansiktet sedan jag började använda denna. Eftersom jag använt den både under vinter, vår och nu i sommarväder (skämt?) tycker jag att jag har fått en god bild av dess funktion för min del. De få gånger jag har fått för mig om att byta till någonting annat har min hud reagerat väldigt negativt och resulterat i stora porer och mycket finnar, vilket jag under tiden jag använt crémen faktiskt varit så gott som fri från.

Jag tycker att den är riktigt dryg. Jag har använt den dagligen sedan sent december och den har inte tagit slut förrän nu. Jag vet inte hur länge en hudcréme ska räcka men jag tycker att cirka ett halvår är rätt godkänt i betyg. Den ska ju ändå inte bli för gammal och om man slår ut priset på de månaderna kostar den ingen större slant.
Det enda negativa jag kan se med denna är väl ändå glasburken. Alla dessa glasburkar! Visst att de är fina men åh så himla opraktiska. Jag har visserligen använt diverse spatlar och annat och inte dragit i (förhoppningsvis) en massa bakterier, men man vet ju aldrig.

Vichy Aqualia Thermal riche kostar ca 189 SEK (skiljer sig beroende på inköpsplats) och finns bland annat på ”riktiga” apoteket och apoteksgruppen.

Kommer jag köpa den igen? Japp. Jag köpte mig faktiskt en ny burk igår. Jag är inte riktigt beredd att släppa den här ifrån mig än. Och därför, med tanke på att jag gillar den så mycket att jag köpte en ny såfort den första var slut, får den 5/5 av mig i betyg. Det ni!
Har ni testat några produkter från Vichy Aqualia Thermal och i sådana fall, vad tyckte ni?

You May Also Like

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.