In the T-zone från Formula 10.0.6 hittade hem till mig för ett tag sen, en ansiktsmask framtagen för, som namnet förespråkar, t-zonen. Den appliceras på ren, nytvättat hud och ska verka under femton minuter innan den avlägsnas. Det som finns kvar av masken (en hel del) torkas antingen bort med en handduk eller masseras försiktigt in i huden.

In the t-zone innehållande havre och zink för att motverka pormaskar och finnar, samt för att göra den mindre oljig och fet. Den innehåller även en ört som, tilltalande nog, heter Marshmallow, vilket ska hjälpa till att lugna och läka huden.

Masken i sig var faktiskt liite för stor för min t-zon och panna, så jag fick ha den vikt på några ställen för att jag annars skulle haft hela håret fullt med kladd. Masken, som är i tyg, är väldigt blöt och klibbar rätt snabbt fast i ansiktet. Jag upplevde att den var lite svår att fästa vid näsan, men det kan ha varit jag som applicerat den dåligt.

Första intrycket var att den verkligen svalkade av och lugnade ner huden. Efter att ha skrubbat den ren med diverse sminkborttagningsmedel och rengöringsgelér var det rätt trevligt att lägga en sval ansiktsmask för att bli av med den där hej-jag-är-utan-hud-känslan man kan få ibland. Nackdelen med maskens utformning var väl att jag inte kunde ha glasögonen på mig – vilket resulterades i att jag typ satt i tvn och såg på Terra Nova (halvkass scifi-serie, se den om ni har tråkigt, men inte är sugen på något bra), men annars var det en rätt behaglig upplevelse och man behöver ju faktiskt inte kolla på säsongsfinalen av en serie samtidigt som man lägger masken, så är det ju.
Huden kändes len, fräsch och rengjord efteråt. Det fanns ju en hel del produkt kvar i ansiktet eftersom masken i sig är indränkt i alla sina oljor och innehållsdeklarationer, och jag masserade in en del innan jag torkade bort överflödet.

Dagen efter var det ju inte direkt så att jag tjoade och tjimmade över att min tzon var matt och helt fantastiskt (jag tror att man kanske behöver använda den fler gånger för ett tydligare resultat) men det är absolut en trevlig ansiktsmask (okej då, halv ansiktsmask) att lägga om man vill lugna ner och svalka huden för ett tag.
Förpackningarna innehåller tre styck t-zonmasker och kommer i en liten tjusig kartong. Det rekommenderade priset är 99 SEK – vilket jag tycker kan vara aningen saftigt för tre ansiktsmasker. Har ni testat den, vad tyckte ni i sådana fall? Lämna en kommentar och berätta om er upplevelse!
 

Produkten är skickad till mig i recensionssyfte.

You May Also Like

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.