Ett för mig nytt märke är Youngblood Mineral Cosmetics, grundat av Pauline Youngblood. Då produktserierna är framtagna med inrådan från kemister och läkare, är mineralprodukterna skapade för att bland annat läka och lugna huden. Produkterna, som omfattar allt från makeup för läppar, ansikte och ögon, är fria från talk, lanolin, mineralolja och parfym.

Den stundande Parisinspirerande kollektionen, bestående av ”neutrala nudefärgade nyanser för både ögon och läppar”, har väl, kan man säga, delvis hittat hem till mig. Jag har fått hem Incredible Wear Gel-liner och Fine liner Brush för testning.

Incredible Wear Gel Liner Sienna & Fine Liner Brush

  • Incredible Wear Gel Liner: Metallicbronsfärgad Gelliner – Sienna. Lättapplicerad och vattenfast. Kostar cirka 275 SEK. Innehåller 3 gram.
  • Fine Liner Brush: Rundad eyelinerpensel med långt handtag. Passar utmärkt till ovanstående produkt. Kostar cirka 330 SEK.

 

En närmre titt på IWGL:

Jag tror inte att jag har jobbat med en sådan krämig eyeliner förut. Jag pep, helt ärligt, till när jag la penseln i den för att jag överraskades av konsistensen. Det var mer som att arbeta med en produkt i mousseform (tänk er Maybelline Mousse foundation) och det var en rätt kul upplevelse att använda den.

Den är dessutom mycket riktigt vattenfast och har suttit som berget på min handrygg sen jag swatchade den. Nyansen är perfekt för höstvädret, bronsigt och metallicfärgat! Jag tror att Sienna är riktigt snygg till en nudelook, samtidigt som den passar bra till ett helt naket ögonlock, så som jag gjort här ovan.

Jag har väldigt svårt för rundade eyelinerpenslar, jag föredrar den snedskurna varianten. Jag upplever att jag får till min eyelinervinge mycket bättre då. Om jag hade svårighet att få till det lilla misslyckade försök jag visar upp här, jag stod och pillade till mina döddagar! Dessutom tycker jag att priset är lite väl saftigt, 330 SEK för en eyelinerpensel svider liite i mina ögon. Eller okej då, rätt mycket.

Kollektionen i övrigt bjuder, utöver dessa två och lite till, en urfin ögonskuggepalett jag gärna skulle vilja titta närmre på. Informationen jag fått om släppet i övrigt är lite vagt, jag vet bland annat inte vart och när vi kommer att kunna köpa dessa. Den officiella hemsidan bjuder inte på mycket info alls och jag återkommer med mer information när jag får tag på den.

Vad tycker ni om Sienna, är det en eyeliner i er smak? Jag tycker att den är riktigt snygg i alla fall!

 

 

Update:

Nu har jag pratat lite med Youngbloods presskontakt och fått bekräftat vilka ställen Youngblood finns att köpa på. Först och främst går märket köpas i mindre parfymerior och hos vissa hårsalonger runt om i landet; bland annat i Stockholm, Malmö, Jönköping & Göteborg.

Om du mycket hellre vill handla någonting på nätet finns sortimentet hos bland annat Eleven.se, E-beautyshop.com, samt nelly.se (de har lite färre produkter hos sig än de andra två). Hoppas att den informationen hjälper något! Det är bara att höra av sig till mig om ni vill ha namn på något av de mindre ställena.

You May Also Like

6 comments

Reply

Åh jag tycker den ser hur fin som helst ut ju :) fick grymt habegär nu!

Reply

Visst är den fin?! Jag tycker att den är helt fantastisk! :D Den satt hela dagen men gick ändå bort lätt med ljummet vatten. Jättefin att arbeta med och härlig i konsistensen som sagt ^^

Reply

Så himla fin! Jag har letat hur länge som helst efter en bronsfärgad eyeliner som faktiskt är bronsfärgad. Många märken verkar ha svårt att veta att brons inte är guld. Den här skulle jag absolut kunna tänka mig att testa. Fast utan den svindyra borsten då.

Reply

Jag håller med dig! Mycket är guldigt snarare än brons, men här tycker jag att de har fått till nyanseringen väldigt bra. Jaa, borsten alltså, det priset skulle väl kunna diskuteras :P

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.