Jag har haft den här peelingen hemma ett tag men inte använt den frekvent. Nu när min hud börjat strula lite har jag dock återupptagit användandet av den eftersom min hud behöver allt mjukgörande den kan få.

Tradition The Hammam: Orientalisk Peeling från Yves Rocher innehåller ekologisk arganolja och marockansk lera för att verka mjukgörande och exfolierande. Den innehåller även rosenvatten och pulver från aprikoskärnor.

 

Det första som fick mig att falla för den här peelingen var doften. Den luktar, och det här kommer låta jättefånigt, precis så jag uppfattar att orientaliska dofter doftar. Vad det innebär tror jag skiftar från person till person, men jag älskar hur doften, rätt kraftfull och omfamnande, fyller hela badrummet när jag använder den. På YR’s hemsida nämns det att den bland annat doftar ros, och soliga frukter, men jag känner inte rosdoften speciellt mycket, trots att det, som jag nämnt tidigare, är min akilleshäl (klarar det inte alls).

Skrubbkornen består av två storlekar. De svarta ( de stora kornen ni ser) river ordentligt, precis så jag vill att peelingkornen ska verka. Det ska kännas att man peelar kroppen – håller ni inte med? De små (är det aprikoskärnorna?) blir ett bra komplement till de större kornen och jag tycker att kroppen blir betydligt mycket mjukare och lenare efteråt (och så doftar man underbart!).

Det enda problem jag kan se med den här peelingen är att jag ibland kan missa att få bort allt och upptäcker ett peelinkorn här och där (de svarta) när jag kommit ut ur duschen. Det handlar snarare om slarv än ett problem med själva produkten, men just de där mörka kornen är svåra att bli av med :P

Jag kommer förmodligen inhandla en ny peeling så snart min tagit slut. Jag är såpass nöjd med hur peelingkornen känns (andra peelingprodukter kan vara så mesiga) mot huden och jag är riktigt förtjust i denna. Det finns två nackdelar med denna, trots allt. För det första kan jag tycka att den är aningen odryg, och förpackningen på 150 ML tar rätt snabbt slut när man använder den till hela kroppen. För det andra så tycker jag att det är otroligt dumt att den kommer i en burk. En tub hade varit mycket bättre; hala fingrar som tappar greppet om burken som hamnar upp och ner i badkaret och vips, ingen peeling kvar! Nä, det är något som drar ner lite på helhetsbetyget.

Jag ger Tradition Hammam, Orientalisk Peeling 4/5 i betyg. Förpackningen och odrygheten drar ner lite på betyget men samtidigt älskar jag doften och skrubbkornen. Åhåjaja.

 

Förpackningen innehåller 150 ML och kostar, förnärvarande 135 SEK. Ordinariepris är 269 SEK, men om jag minns rätt tror jag att den här nedsatta priset varit detsamma rätt länge.

You May Also Like

2 comments

Reply

Förstår inte heller hur de tänker när de utformar burkar till produkter man ska ha i duschen ^^ Kul recension, blev sugen på att känna hur den luktar haha!

Reply

Nä, ibland verkar det inte som att de tänker längre än näsan räcker :p Visst att burken är snygg och att det blir lätt att förvara den men det har hänt så många gånger att jag tappat den (upp och ner dessutom) att jag tycker att den borde omformas :P Kul att du gillade recensionen, du får springa och lukta på den om du har en YR-butik i närheten :)

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.