Gliss Hair Repair Satin Relax är schampo och balsam anpassat för torrt och nordiskt hår. Denna duo ska hjälpa håret att hålla sig slätt, glansigt och friss-fritt. Dessutom ska det verka återuppbyggande och reparerande för nordiska hårtyper.

Flaskorna hör till Gliss’ standardsortiment – balsamförpackningen är upp och nervänd och schampot kommer på stående fot. Balsamet innehåller 200 ml, medan schampot innehåller 250 ml.

 

Jag tycker att både schampo och balsam är aningen svårdoserat. Det går åt mycket produkt vid varje användning och jag som har lite längre hår upplevde att det gick åt lite för mycket vid varje tillfälle för att min plånbok skulle kunna gynnas av dagligvaruhandelspriset.

Det löddrar relativt bra (om man får tillräcklig mängd produkt) och luktar starkt av, hm, artificiella blommor? Det luktar i vilket fall som helst alldeles för starkt och för mycket, och jag minns att jag hade svårt att somna på kvällen för att det stack i näsan efter de första omgångarna.

Håret känns rent och behandlat efter användning. Jag upplever dock att håret snabbt känns smutsigt. Inte fett och stripigt, utan bara riktigt smutsigt. Det kom sig faktiskt att jag tvättade håret nästan varje dag när jag använde Satin Relax just för att jag upplevde håret otvättat så snart efter föregående tvätt.

Sista gångerna jag använde denna duo upptäckte jag dessutom att jag hade grå strimmor i luggen (förmodligen rester efter hårspray) som dröjde sig kvar trots tvättar efteråt. Jag upplever dock samma problem nu när jag slutat använda Satin Relax, så jag är osäker på vad det beror på, men då jag slutat med hårsprayen (jag funderade på om det var överdosering) och jag är helt säker på att jag inte gått och blivit gråhårig, är jag lite konfundersam över vad det kan bero på.

 

Nu är det inte så att jag kastar dynga på dagligvaruhandelssortimentet. Jag vet att det finns en hel del pärlor därute (Gliss hårolja är en av dem exempelvis). Men Satin Relax fungerade inte alls bra för mig, vilket det säkert kan göra på andra, men för mig blev det bara platt fall, bokstavligt talat. Smutsigt, gråstrimmigt hår som luktade alldeles för mycket, nej, det vill jag inte alls fortsätta med.

 

Jag ger Gliss Hair Repar Satin Relax 1/5.

Gliss Hair repair finns i de flesta butiker, ICA, HEMKÖP, City Gross etc. Priserna varierar beroende på respektive butik, någonstans mellan 30-40 SEK.

You May Also Like

4 comments

Reply

Förpackningen ser ju lockande ut i alla fall, men förstår att det är mycket gojs i dom med allt som schampoona utlovar ^^ Det är nog inte så konstigt att håret känns smutsigt efter tvätt då. Jag håller mig till Garnier Respons (antingen vanliga eller den med avokadoolja) från dagligvarusortimentet, dom funkar alltid bra för mig :)

Reply

Ja men precis, det finns ju både silikoner och sulfater i och mitt hår gillar det inte alls. Jag har inte använt garnier respons på jag vet inte hur länge, jag borde kanske kolla in dem! Är de sulfatfria?

Reply

Schampo ska inte löddra! Då är de massa grejer i som inte är bra för håret har jag läst, kemikalier hit och dit. Gillar btw inte heller när de luktar slitstarkt, känns mer äckligt än fräscht

Reply

Haha nej jag vet att det inte ska löddra x) De här innehåller sulfater och gud vet vad, det gillar inte mitt hår alls. Måste verkligen få fingrarna ur och köpa mina matrixflaskor annars dör mitt hår. Nä usch, det blir bara jobbigt för näsan och det känns inte behagligt någonstans!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.