Youngblood mineral Cosmetics (som har en fenomenal eyeliner!) har en del pressade ögonskuggor i sitt sortiment. De finns både i singlar och i kvartetter och jag tyckte att vi skulle se närmre på kvartetten Shanghai-Nights, en murrig, dov palett med en touch av rosa, som jag tycker passar utmärkt till hösten (men nu är det ju tusan vinter, vad hände?).

Det här med renodlade mineralprodukter är ju rätt nytt för mig. Jag använder mina mineralbaser från everyday minerals (recensioner kommer), men annars är jag rätt, jag vill inte kalla mig oupplyst, men, hm- ny på banan? Youngbloods produkter är fria från talk och mineraloljor. De innehåller ingen alkohol och de utför inga tester på djur. Pigmenten och färgerna kommer från det vår jord har att tillgå och allt är dessutom parfymfritt.

 

Utseendemässigt är paletten enkel och stilren i design och ligger bra i handen. Först trodde jag att den skulle vara svår att öppna men det visade sig att paletten är magnetisk och snarare väldigt lättöppnad. Den kommer med en (nästan obligatorisk va?) skumgummiapplikator som jag kan tycka vara aningen onödig. Är det någon som använder dem egentligen? Jag använder dem oftast när jag ska swatcha skuggorna och inte vill pilla i dem med fingrarna, men aldrig när jag väl ska sminka mig. Då kommer mina kära penslar fram.

 

Shitake, beige-ing
Cherry Blossom, Bamboo

Shitak och Beige-ing är båda matta. De är aningen mörkare än på den här bilden (vad svårt det börjar bli att fotografera!) och är murriga och jordiga. Cherry blossom och Bamboo innehåller, till skillnad från de två skuggorna ovan, en gnutta skimmer. Det är inte mycket, men det finns där! Jag upplever att skuggorna är aningen hårt pressade. Jag fick rugga upp ytan en hel del eftersom det var delvis svårt att få upp tillräckligt mycket pigment på penseln.

Annars tycker jag att de är behagliga att använda – lätta att tona ut och att jobba in på ögonlocket. Det fäller inte allt för jäkligt, om vi tänker på att jag fick rugga en del. Jag visade ju faktiskt upp en eotd redan förra veckan, när jag använde mig av Shanghai Nights.

 

 

Utan primer är skuggorna lite loja. Med primer får det en helt annan intensitet. Här ovanpå ett tunt lager Too Faced Shadow Insurance.

 

 

Paletten kostar ca 515 SEK och skuggorna har i runda slängar ett styckpris på 129 SEK vilket inte är dyrare än många andra singelskuggor om vi bara ser till priset. Paletten innehåller dock bara 4 g (om jag fått rätt information) och blir då, i jämförelse med exempelvis MUS microshadows (som innehåller 3,5 g per skugga och har ett capris på 145 SEK), rätt dyr.

Jag själv har inte ekonomin för att unna mig paletter som den här, trots att jag tycker att  Youngblood strävar, värnar och arbetar för en ytterst god sak. Men jag vet att det finns människor som har den möjligheten och har intresset och behov av det Youngblood arbetar för. Kanske hittar man en favorit i sortimentet, trots allt.  Höstens palett Moulin Rouge är t. ex to die for rent nyansmässigt, spana in den om ni kan!

 

 

Produkten har skickats till mig i testsyfte. Detta påverkar inte på något sätt mitt omdöme.

You May Also Like

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.