Jag är blek. Rätt blek. Så blek att Make up stores ljusaste foundationnyans, milk, är för mörk för mig. Jag får inte ens speciellt mycket färg på sommaren – jag kan inte ens skylla på att jag är rödhårig (inte naturligt i alla fall). Därför har jag alltid haft svårt att hitta underlag som inte ger mig något av min värsta mardröm; foundationrand från helvetet. Men förra året blev jag, tack-vare-vem-det-nu-än-är-som-kommit-på-detta-underverk, frälst efter att ha läst ett omdöme hos Fröken Rosa.

Missha Perfect Cover BB-cream är svaret på alla mina problem. Ett tunt lager underlagskräm, ett lager Missha Perfect Cover BB-cream, några lätta svep med min mineralfoundation från Everyday Minerals, och sen har jag i stort sett ett helt flawless face resten av dagen. Jag citerar Fröken Rosa hej vilt här, det är tamigtusan ”snudd på magi”.

Min tub är aningen misshandlad efter all användning – och nästan på slut – men jag lovar er, den är använd med både kärlek och respekt. Redan vid första användingstillfället minns jag hur överraskad jag blev över det hej-hur-otroligt-var-inte-det-här-resultatet.

Crémen är väldigt lätt i konsistensen. Den sjunker snabbt in i huden och lämnar ett slätt och nästan porslinsaktigt resultat. No. 13 Light Beige (den ljusaste av tre nyanser) passar min hud utmärkt och är väldigt neutral i tonen. Den jämnar ut rodnader och ger en fin lyster till huden.

 

 

 

Min tub innehåller 20 ML och kostade ungefär, för nästan ett år sedan, 70-80 SEK. Jag beställde den från Ebay, från en säljare i Hong Kong, och leveransen var snabb och smidig. Jag kommer beställa en ny tub i dagarna. Det finns en större förpackning innehållande 50 ML och jag kommer förmodligen köpa den. Jag använder min bb-cream så gott som dagligen nu och det går åt mer av den under vinterhalvåret än vad den gör på sommarhalvåret.

Det finns egentligen ingenting att orda om. Missha perfect Cover BB-cream får 5 av 5 möjliga av mig. Jag har inte testat någonting som passar min hud så bra som Missha’s créme gör. Och det säger en hel del.

Missha BB-cream kostar idag, beroende på storlek (20 ml & 50 ml) 104-153 SEK. Jag hittade min tub på Ebay.

You May Also Like

2 comments

Reply

Åh jag har ju några såna där ligger i skåpet. Jag kanske borde ge dem ett försök igen. Perfekt när man är vinterblek…

Reply

Det tycker jag verkligen :) jag tycker att det är ett grymt komplement om man inte vill ha för tjock bas. Speciellt nu när min hy är totalmegaförstörd är det jätteskönt att bara använda min bbcream.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.