Min hy har startat upppror mot mig. Deklarerat krig typ. Den är, efter några ord med Fröken Rosa, rätt obalanserad. Delvis fnöskestorr, delvis fet. Jag har funderat länge och väl på att lägga en beställning på Garden Of Wisdom för att testa deras produkter som verkar mega-hyper-bra, men kände att jag behövde någonting jag kunde handla här och nu för att eventuellt hjälpa min hud att bli lite gladare.

Det fick bli en mandelolja. Om det nu är det bästa alternativet för mig nu lär väl märkas med tiden, men det ska bli intressant att testa något nytt och se om det hjälper mig och min hud att bli bättre. Använder ni oljerengöring? Hur tycker ni att det fungerar?

 

 

Det finns ju så himla många olika sorters oljor att vända sig mot; men jag hade bara tid att springa in på Apoteket igår innan jag drog vidare till mindnattspremiären av Breaking Dawn part II (!!). Jag hoppas att den här lilla rackaren kan hjälpa mig en bit på vägen i alla fall.

Denna mandelolja kostar 57 SEK på apoteket. Innehåller 100 ML.

You May Also Like

10 comments

Reply

Jag använder rapsolja som rengörning och mandeolja + aloe veragel som insmörjning En liten klick aloe och två droppar mandelolja räcker för mitt ansikte, halsen och bröstet.
Vissa tycker bättre om att ha en lättare olja än mandelolja, typ nattljusolja eller arganolja. Men testa dig fram först. :)

Reply

Men känns det inte som att aloe’n stramar huden? Jag borde kanske testa. Nu har jag mandeloljan, men de andra är ju inte heller farligt dyra så det gör ju ingenting om man behöver prova sig fram litegrann. Tack för tipset!

Reply

Inte om man blandae med lite olja, :)

Reply

Ah, smart! :)

Reply

Jag köpte också mandelolja idag för att ha under fuktkrämen. Den verkar göra gott på mina torrfläckar jag fått på kinderna. Känns bra just nu iaf trots att jag bara använt den en gång :)

Reply

Jag har ju världens fläckar i ansiktet, det är skitjobbigt! Jag hoppas också att den kan rå på min fnöskeshud nu, jag ser fram emot ditt omdöme!

Reply

Jag älskar mandelolja! Min hud mår jätte bra av den. Mitt enda problem nu är att näsan är torr och ”flagar”

Reply

Suck, de här flagande näsorna alltså! Vad ska man göra åt dem? :P

Reply

Jag har precis börjat att tvätta ansiktet med jordnötsolja varje kväll (upplever att den är lite ”torrare”, jag blir inte lika fet i ansiktet som jag blir med mandelolja) och tvättar med vatten och återfuktar med Estelle & Thilds Neroli face cream varje morgon :) Har väldigt blandad hy, torr som fnöske och jättefet samtidigt och får ”finnar” eftersom jag är så torr. Funkar kalasbra än så länge :D Tvättar med mandelolja ibland med när jag behöver lite extra fett!

Reply

Jamen det är precis så min hud är med! Den är aldrig sådär åt bara ett håll, som heltorr eller jättefet, utan någonstans däremellan så att det blir svårt at veta vad man ska använda för någonting. Tycker du att din hudvårdsrutin fungerar bra för dig? Det är ju så skönt när man hittat någonting man verkligen tycker fungerar bra!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.