I våras beställde jag lite grejer från Everyday Minerals. En av de saker som lades ner i shoppingkorgen var ED Original Glo Foundation som dessvärre inte verkar finnas kvar på den amerikanska hemsidan (jag tror det har att göra med att de bytt formula på sina produkter, så glo finns kanske där någonstans med annat namn och ny ingredienslista).

Original Glo är en halvmatt mineralfoundation som ska ge fin och fräsch lyster till huden. Jag har nyansen Linen, vilket passar min hudton för det mesta; ibland kan det kännas lite för gul – men för det mesta passar den mig som handen i handsken. Det finns även en nyans i fair, vilken jag kan tänka mig passar bättre nu på vintern.

 

Jag tycker att idén med sifterlocket är kanon; men mindre bra i verkligheten. Det händer ofta (speciellt med finishing Dust) att det är produkt överallt om den råkat lägga sig upp och ner i sminkväskan. Mindre kul när man öppnar och får halva innehållet i handen.

 

Jag tycker att Original Glo mattar ner bra och lämnar en fin och jämn yta. Först var jag osäker på om OG var något för mig – jag var rätt sugen på den matta varianten de har – men insåg att jag gillar denna version väldigt bra. Jag fixerar OG med Everyday Minerals Finishing Dust powder och resultatet håller sig bra hela dagen. Jag börjar bli lite glansig på näsan framåt kvällen, men det tycker jag är mer än godkänt. Jag har alltid problem med foundation som försvinner vid glasögonen, men det gäller all foundation jag använder och OG är inget undantag.

Det är viktigt att buffa in den ordentligt i huden så att det inte blir kakigt (hände mig i pannan ett par gånger innan jag insåg att jag var tvungen att jobba in den mer), men annars tycker jag att den är riktigt härlig. Jag har använt OG som underlag i vårväder, sommarväder och i höstrusk och tycker att den passat bra under var årstid som förflutit. I somras var det så himla skönt att inte ha allt för mycket smink på sig i värmen (haha, vilken då?) och nu i höst/vinter är det skönt att slippa ha så mycket gojs i ansiktet med tanke på min stackars fnöskeshy.

Jag har precis gjort slut på min ena burk och har just påbörjat min andra. Jag är helnöjd och kommer förmodligen klicka hem dess motsvarighet så snart den här blir några veckor gammal i användning. Tillsammans med min Missha BB-cream gör den sig utmärkt på min hud och jag trivs alldeles för mycket med den för att sluta använda den.

Det är första gången jag under en längre tid använder mineralfoundation. Därför har jag lite svårt att betygsätta den, men jag tycker att den förtjänar 4/5 i vilket fall som helst. Sifterlocket drar ner på betyget en aning, det är totalt värdelöst trots att idén är sjukt bra.

 

Everyday Minerals mineralfoundation’s finns att köpa på ED’s Amerikanska hemsida. Om du inte har lust att beställa utomlands finns lite av sortimentet på Lyko.se. Original Glo kostade 12 dollar när jag beställde i februari, vilket idag är cirka 85 SEK.

You May Also Like

2 comments

Reply

Jag brukar lägga en bomullspad mellan siftern och locket när jag ska bära med mig mina mineralfoundations. Det håller innehållet på plats. Jag har mina burkar i en hylla annars så att de inte skramlar omkring med övrigt smink i den beautybox jag har övrigt smink. Trist när det blir pulver överallt liksom… :-)

Reply

Men åh vilket bra tips, det ska jag verkligen testa! Jag brukar också ha mina burkar på hylla när jag är hemma men när man reser runt lite blir det värre med den biten :P

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.