I lördags vaknade jag ju som bekant upp med världens torraste hud. Tillståndet har bara fortsatt, ledsamt nog. Huden är så känslig att det gör ont, och svider, att använda dagkräm och andra produkter i ansiktet; vilket bidrar till att sminkbruket här hemma inte alls är speciellt avancerat.

Den rosa serien från L300 är framtagen för torr och känslig hy och är både parfymfri, fri från parabener samt mineralolja. Jag har inte testat någonting från L300 tidigare, men efter att ha läst recensioner både på det ena och det andra stället tyckte jag att det ändå var värt att testa; allt bortom min hud idag är ett bättre tillstånd!

    • Moisture Rich cleansing Milk 2 in 1 – en krämlig rengöringsmjölk innehållande panthenol och rapsolja. Vårdar, mjukgör och återfuktar känslig hud.  200 ML, rekpris 89 SEK.
    • Hydrating & soothing eye cream – Återfuktande och vårdande ögoncréme. Ska förbättra elastisiteten i den känsliga huden runt ögat. 15 ML, rekpris 79 SEK.
    • Nourishing & Restruct Night Cream – Vårdande, närande nattkräm. Återuppbygger hudens elastisitet. Innehåller vitamin E, vegetabiliska oljor. 50 ML, rekpris 99 SEK.
    • Gentle eye make up remover – Effektiv och skonsam makeup-remover (inte på vattenfast). Oljefri, vattenbaserad. 100 ML, rekpris 69 SEK.
    • Intensive moisturizing Face cream – mjukgörande och vårdande dagkräm. Återfuktande. Innehåller mjölksyra och vitamin E. 60 ML, rekpris 89 SEK.

Jag har ju bara hunnit använda dessa i en dag än så länge och har inte upplevt någon jätteförändring än. Inte för att jag väntat mig det på en dag heller, såklart. Något jag funderar lite över är hur de tänkte när de utformade förpackningarna; dagkrämen kommer i en smidig tub medan nattkrämen kommer i en ohygienisk burk. Det känns så bakvänt! Men, det var ju inte det jag skulle gå och störa mig på.

Har ni testat någonting från L300? Vad tyckte ni om dem i sådana fall?

You May Also Like

9 comments

Reply

Jag har inte testat L300 men när min hy känns känslig använder jag helst nåt från La Roche Posay eller Avene. Tycker de har bra produkter som inte irriterar också finns det produkter speciellt för torr känslig hy.

Mjölksyra är bra för torr hud men kanske inte optimal för den känsliga huden. Dock kanske koncentrationen i krämen är så pass liten att den inte känns.

Reply

Tack för tipset! Jag är så himla dålig på det här med hudvård själv, jag borde verkligen läsa på mer.

Jag märker faktiskt att dagkrämen svider när jag använder den på mina torra partier; kanske är det mjölksyran som är boven. Jag får se om jag kan få tag på en annan dagkräm tills det här riktiga helvetet lagt sig.

Reply

Jag har supertorr och känslig hy året runt och L300 gör underverk! Har använt krämerna i flera år och nyligen börjat med cleansing milken, och det är inget jag tänker byta ut i första taget, Har dock för mig att ögonmakeupremovern svider i ögonen och kliar lite så den använder jag inte mer :)

Reply

Vad kul att du gillar dem! Jag är redan ett stor fan av nattkrämen, den är så fet och återfuktande och gör underverk :O Jag har inte upplevt att makeupremovern svider, men det kan ju vara så himla individuellt. Kul att du hittat produkter som hjälper!

Reply

Jag har den där dagcremen, men tyckte inte alls den passade min känsliga hud. Den sved nästan lite i ansiktet, så den fick bytas ut.

Reply

Jag upplever också att den svider till och från. Nattkrämen däremot är helt fantasiskt (än så länge!). Jag får se om jag hittar något annat alternativ till dagkräm om det fortsätter svida.

Reply

hej! funderar på att börja med denna serien nu då jag är extremt torr! men undrar om du tyckte om den? är 17 och har inte värsta ekonomin och priserna är verkligen jättebra så skulle va kul o höra ifall de hjälpte! KRAM

Reply

Hej Tea! Jag slutade med serien rätt raskt efter att jag hade börjat med den då den inte alls fungerade för min torra hy. Jag upplevde mer en svidande känsla (vilket inte är okej) och slutade med den. I vilken prisklass behöver du röra dig i? Jag förstår verkligen att ekonomin är problematiskt när man är 17, jag vet själv hur det var! Jag använder för tillfället en kräm från Bioderma (159 SEK) som går att köpa på apoteket och den har verkligen hjälpt mig den här hösten från att bli torr i ansiktet. Vad är det för produkter du letar efter, ex. dagkräm/rengöring osv?

Reply

Jag använder de bästa hudvårdsprodukterna! Allt från dig som har acne till bara en liten pormask!
Säljer bland annat AP24 tandkrämen! De är bara att smsa mig på 086 947 23 24

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.