Ni vet det där man säger om att man aldrig vet vad man har förrän man förlorat det? Ja jo, jag upplever den känslan litegrann rörande mitt val av underlack. Tidigare använde jag OPI Natural Nailstrenghtener med goda resultat;  det höll mina naglar hårda, mittemellan hårdamjuka (precis sådär som de ska vara) och höll hårt i nagellacket jag använde. Lite missfärgningar blev där dock, och jag blev sugen på att testa något nytt. Och då föll valet på NailTek Foundation II Ridge Filling Base coat.

När man använder det torkar det till en nästan lite vinylaktig bas och lämnar naglarna halvmatta. Det positiva med detta är att jag upplever att nagellacken sätter sig bättre på en lite, ja vad skulle man kunna förklara det som, lite ruggigare yta? Nackdelen med detta är att jag inte riktigt är förtjust i att gå med bara underlack på mig när jag går ut (om jag inte hinner lacka naglarna alltså) för på något sätt ger FII ett litet hm, låt säga, ovårdat intryck.

 

NailTek Foundation II är väl egentligen ett okej baslack. Det gör så att mina naglar inte missfärgas allt för mycket (när jag tänker efter har nog inte mina naglar varit så ”rena” som de är nu på länge) och det utgör en bra grund för nagellacken. Men jag upplever att mina lack släpper snabbare än tidigare och glitterlacken släpper i stora sjok.

Och jag upplever, och det förmodligen den främsta anledningen till att jag kommer återgå till min gamla rutin, att det gör mina naglar skörare. De skivar sig alldeles för mycket och mina naglar är väldigt, väldigt tunna och genomskinliga. Kanske har det med att göra att FII innehåller formaldehyd?

Häromveckan lånade jag mammas ex av OPI NN och blev häpen över att jag hade gått ifrån det, för sannerligen, det passar mig bättre än FII. Så mja. Jag kommer gå tillbaka till OPI’s baslack oavsett om det inte skyddar lika bra mot missfärgningar som FII – det är ju så olika med hur vi upplever att saker och ting fungerar för oss och FII passade mig inte på det sätt som jag hade hoppats på att det skulle göra.

Gillar ni NailTek’s baslack? Hur upplever ni att de fungerar?

 

Jag har för mig om att jag köpte mina flaskor på head2toebeauty (men där finns de inte kvar i sortimentet så jag blir lite osäker). De finns även på Ebay, där de kostar cirka 50 SEK beroende på säljare.

You May Also Like

2 comments

Reply

Jag har testat ett annat av NailTek’s underlack och upplevde också att hållbarheten på manikyrerna inte blev så bra.
I så gott som alla stärkare eller stärkande nagellack är det formaldehyd, det är det som ger den stärkande effekten, och så också i OPI’s underlack som du brukar använda :) Att dina naglar blivit svagare kan vara för att det är mindre formaldehyd i NailTek’s variant och dina naglar behöver en högre dos. Eller för att det är vinter och naglarna generellt blir sämre så här års :/

Reply

Heh, då är det i alla fall inte det som är problemet! I vilket fall som helst så är mina naglar inte alls detsamma längre och det känns lite småtrist. Men det är ändå skönt att höra på något sätt att det är någon mer än jag själv som upplevt att manikyrerna sitter kortare med NailTek, då är det inte bara jag som inbillar mig :I

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.