Make up Store Eyedust Misty Forest (swatch)

Med höstens kollektion från Make up Store följde en eyedust vid namn Misty Forest; en brunguldsprakande skönhet som jag använt flera gånger under hösten men som jag av någon anledning inte riktigt fått på bild. Då kan väl en swatch sitta bra i alla fall?

Jag har sedan tidigare använt MUS eyedust och är väldigt nöjd med pigmenteringen och hur de fäster sig på en bra bas. De finns i så himla många färger och de flesta är riktigt, riktigt fina! (en av mina stora favoriter är Hectic, en giftgrön skimmerbomb).

DSC_075f3

DSC_075g4
Något jag inte riktigt håller med om är förpackningen eyedusten kom i. Nu vet jag att dessa har utvecklats och gjorts om och jag har fått den gamla versionen (där innerlocket är totalt värdelöst) – och jag hoppas att det går lättare att öppna dem nu.

Jag har varit med om, alldeles för många gånger, att jag har eyedust i hela handfatet för att rörelsen blev alldeles för snabb och ryckig när jag äntligen fick upp det där lilla ilskna snäppjoxet.

 

DSC_0g83

DSC_078g7

Som ni ser får man mycket bättre uppfattning om skimmer i Misty Forest om man låter blixten ligga på. Jag tror nog att vi mer kan tänka oss att den ser ut som den gör på den översta bilden, men i, beroende på ljus, har ett skimmer som på den nedersta bilden.

Det är riktigt fint att bara göra en enkel sotning med denna (jag har använt den ensam på locket enbart med en highlighter till ögonvrån och vid brynet) och jag tycker att pigmenteringen är bra – så länge du använder en bra bas.

Den fäller och tappar lite av stunsen om du inte använder shadowinsurance/UDPP/nyxjumbopencil/annantypavbas. Lite trist kanske, men jag använder aldrig mina skuggor utan bas så jag upplever inte det problemet särskilt stort.

Make up Store’s eyedust har ett cirkapris på 135 SEK. Detta kan skilja från butik till butik.