Cranberry Splash är ett lack från Holiday Joy-kollektionen och det enda röda lack jag beställde (bortsett från det rödglittriga men det innehåller ju glitter, moha!). Jag bär sällan rött, men ibland hittar jag nyanser jag verkligen gillar. Cranberry Splash har en sådan där djup, röd ton som jag inte kan låta bli att gilla. Det är snyggt, bärbart och har ett jätteläckert skimmer.

Som ni ser är bilderna väldigt blåtonade och det stör mig något ofantligt. Jag tror att det hela har att göra med att jag inte lärt känna kameran tillräckligt (alltså jag har nog aldrig tagit så suddiga bilder tidigare, det är hemskt!) och att jag inte fått till den perfekta vitbalansen än. Dessutom har vädret varit väldigt dåligt den senaste tiden och ljuset ÄR väldigt blåtonat inne i vår lägenhet, så jag tror att det bidrar till att kameran inte riktigt vet vad den ska göra.

Efter att jag tog dessa tror jag att jag lyckats ordna till det bättre med vitbalansen till det bättre, men det får jag se när jag fotograferar nästa lack för nu är det mörkt och ännu tristare utomhus.

DSC_01l87DSC_01l72DSC_01l73DSC_017l9

Det som är lite skrattretande är nog att jag inser att den här blåtonade effekten på bilderna bidrar till att lackets riktiga nyans kommer till rätta. På bilderna från min D40 ser det mycket plattare ut och man ser inte alls skimmret som man gör här. Det riktigt glöder inifrån och det är såhär jag vill att ni ska se Cranberry Splash!

Jag har två lager CS här, toppat med ett lager Poshe. Det flyter verkligen fint på nageln, men torktiden var det lite si och sådär med. Men jag tror det har att göra med att jag målade på lager nummer två för tätt inpå det första. Har ni testat/tittat på Cranberry Splash – vad tycker ni om det?

China Glaze innehåller 14 ML och har ett rekpris på ca 98 SEK. Finns att köpa på bland annat Kicks, Åhléns, Beautybay, Head2t0ebeauty & transdesign.

You May Also Like

6 comments

Reply

Man ser verkligen att det är glödande. Man får helt enkelt inte bry sig om omgivningen utan bara titta på naglarna och de ser väldigt fina ut. :)

Reply

Haha ja det är väl lösningen på det hela förmodar jag :P

Reply

Väldigt fint!
Det här med temperaturen på bilden, fotar du i raw? Om inte – gör det! Då kan du i rawhanteraren till Photoshop ändra så färgen blir rätt. Tyvärr kan jag inte Nikon så jag vet inte vad som kan vara knasigt… Ta den till en återförsäljare och fråga, tex MediaMarkt?

Reply

Jag fotar i raw men av någon anledning klarar inte min Imac av att öppna formatet (men macbooken gör det så jag tror att imacen bara är liite för gammal för min kamera) – men jag tror att jag börjar få lite kläm på det hela. Tack för tipset :)

Reply

Det borde finnas en inställning där du får sätta vitbalansen själv, dvs hålla upp kameran mot en vit vägg eller vitt papper så använder kameran det som utgångsläge, borde vara likt din förra kamera eftersom det är samma märke, eller hur? Och googla på det, det finns tusentals fotobloggar och websidor som pratar om det :)

Och det är inte alltid man ser dig i rött! Supertjusigt :)

Reply

Jag lyckades göra det! Haha jisses, jag höll på i evigheter men så hittade jag inställningen så jag hoppas att det och mer dagsljus ska göra saker och ting aningen bättre :P

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.