Dove Colour Care Schampo & Balsam är framtaget för att bevara och behålla färg och glans i färgat hår. Med vårdande, återfuktande och reparerande egenskaper ska den här produktlinjen återuppbygga och reparera hårets yta för att bevara färglystern i upp till tio veckor.

Produkterna ingår i  Doves ”Damage solution”-serie och just Color Care-linjen innehåller schampo, balsam och inpackning.

 

DSC_02h67

 

Både schampo och balsam har en blommig, fräsch doft. Flaskorna innehåller 200 ML (balsam) respektive 250 ML (schampo) och kommer med behändiga snäpplock. Balsamflaskan är uppochnedvänd och underlättar eventuella skak-skador när balsamet börjar ta slut. Jag har rätt mycket hår att tvätta (och har alltid haft) och upplever inte att det här är mindre drygt än något annat dagligvaruhandelsschampo. Jag tar en rejäl klick (större än en femma skulle jag tro) och ofta behöver jag ta lite lite till för att jag alltid lyckas feldosera.

Schampot är lätt att tvätta ur (liksom att applicera) och håret känns rent och lätthanterligt efteråt. Jag har använt schampon tidigare som lämnat håret som en enda boll av svinto – det händer alltså inte med detta! Balsamet i den här duon är nog ändå storfavoriten. Liksom schampot behöver jag alltid lite mer produkt än vad jag först trott, men det är lätt att applicera och att skölja ur. Håret blir mjukt och gudomligt lent efter användning; dessutom blir det inte lika trassligt och det uppskattar jag till tusen.

För att vara ett dagligvaruhandelsmärke är jag riktigt nöjd med resultatet. Mitt hår blir mjukt, glansigt och följsamt och lättare att reda ut och det håller sig fräscht och fint i cirka två, tre dagar innan det behövs tvättas igen.

Jag kan absolut tänka mig att köpa produkter ur denna linje igen om det skulle knipa på dyrschampofronten, helt klart. Jag är klart nyfiken på att testa inpackningen ur samma serie. Har ni använt Dove’s Colour Care-linje? Vad tyckte ni?

Dove’s sortiment finns i de flesta dagligvaruhandlar. Jag är osäker på hur prisspannet ser ut då jag köpte mina under ett kampanjtillfälle (fem produkter för 100 kronor, ett kap!). Jag kan tänka mig att prisspannet ligger mellan 25-40 SEK?

 

 

You May Also Like

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.