Tjenare, tjenare. P här – Emilies sambo. Emilie undrade om jag ville skriva något om de hudvårdsprodukter jag fick i julklapp och jag tänkte att den tjänsten kunde jag väl göra henne. Jag har länge ansett, liksom många andra män anser, att män tvättar sig med tvål. Att smeta in salvor och annat tjafs i ansiktet är inget en ”redig” karl gör. Men på senare år har jag fått revidera den åsikten. Jag lider precis som många andra i befolkningen av atopiska eksem.

I mitt fall är eksemen lindriga men även lindriga eksem är illa nog. På sommaren, sen vår och tidig höst har jag inga eksem alls och kan duscha tre gånger om dagen om jag så vill. På vintern, när luften blir kallare och torrare spelar fiolen en annan visa. Nariga, torra, kliande, röda fläckar på knogar och armbågar uppstår och försvinner inte förrän det blir varmt och fuktigt i luften igen.

Som tur var finns ett par receptfria produkter som i alla fall hjälper mig att hålla dessa eksem i nästan 100% schack. Jag kommer presentera dem i följande inlägg.

Nuff said, let’s get down to business…

DSC_034h8

 

L’Oréal Men Expert Hydra Senstive Calming Cleansing Cream Mousse; Jag slutar aldrig förvånas över hudvårdsprodukters totalt urpuckade namn. Ju längre namn, destå bättre produkt antar jag. (Det är nog meningen att man ska nog tro det i alla fall).

Som tur var är också namnet det enda som är puckat med denna produkt – den första i denna serie inlägg – som är specifikt riktad till män. Inte för att jag tror att en kvinna som skulle råka använda den skulle smälta ner som vax eller dö en hemskt död i smärta och brännande plåga, men ändå, den heter ju “Men Expert” så jag antar att man får lov att säga “endast för män”.

DSC_034h5

Jag har mixade känslor inför L’Oréal Men Expert (LOME) Hydra Sensitive (HS) Calming Cleansing Cream Mousse, men överlag får den med beröm godkänt. När jag tvättar ansiktet med vanlig två blir huden, vintertid i alla fall, torr, flagnande och “gråvit”. Det ger en känsla av renhet men med torrhet och kilande, stickande hud som negativ bieffekt. Detta slipper man helt om man tvättar nyllet med den här produkten. Vad kan då uppfattas som negativt med denna rengöringsmousse? Tja, just känslan av att man faktiskt blir ren. Jag menar, jag VET att jag blir ren när jag använder den. Men det KÄNNS inte så. Och känslan är ju rätt viktigt för välbefinnandet eller hur?

Jag brukar faktiskt fuska och tvätta näsryggen med vanlig tvål först och sedan tvätta hela ansiktet med moussen. LOME HS moussen löddrar inte heller vilket också leder till att man inte riktigt känner att man blir ren. Det känns mer som att man tvättar sig med en hudsalva.

Men eftersom huden faktiskt blir ren utan att bli torr och kliande måste jag ändå ge denna produkt ett VG i betyg, det viktiga är ju trots allt att just bli ren. Tuben är väl utformad (den är utformad som en … ja, som en tub). Det är enkelt att få ut även den allra sista skvätten och man slipper kasta en förpackning som inte är helt tom, eller använda sax för att klippa upp den för att komma åt det sista.

Likeability: 7P av 10 möjliga

You May Also Like

2 comments

Reply

Vi fick oss ett gott skratt, jag och Royden, när jag läste upp delar ur det här inlägget. Mycket bra skrivet!

Reply

Men åh vad kul! Pelle blev jätteglad för kommentaren :)

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.