Maybelline The Falsies Feather-Look Volume express mascara (säg det i ett sjå utan att bli andfådd!) är en av Maybellines nyaste mascaror på marknaden. Mascaran är baserad på märkets nya gelmousse-formula som hjälper fransarna att bli extra spänstiga och fjäderlätta.

The Falsies bjuder även på en helt ny typ av borste: en böjlig sådan för extra flexibilitet och mer räckvidd vid applicering.

DSC_071h3

Feather-Look har samma utseende som, exempelvis, Maybellines Colossal Volume Mascara


DSC_071g4

Borsten är av det lite större slaget: inte hej-kom-och-hjälp-mig-toalettborste-varning utan ett mellanting av det och en smalare version. Jag gillar faktiskt de här större borstarna bättre, de kommer åt mycket mer än de smalare.

 

DSC_06g93

Utan mascara

 

DSC_0g697DSC_0h709DSC_071h0

Med feather-look

Första gångerna jag använde feather-look störde jag mig aningen på den flexibla borsten – jag tyckte inte att jag riktigt fick det stöd jag önskade i applikatorn. Efter några användningar fick jag ju bara inse att det bara var att vara aningen lättare på handen, och då blev det lättare och ett mindre irritationsmoment än tidigare.

Jag kan tycka att fransarna får lite spindelbenseffekt på sig, men uppfattningarna om den är lite delade. Ibland blir de kalasfina, ibland blir de det inte. Den sitter fint under dagen (inget fällande!) och ger en helt okej svärta. Jag hade kanske velat ha lite mer oumpf i den vid andra tillfällen än som vardagsmascara, men det senaste är vad jag kommit att använda den till.

På det hela taget är det en sådan där mascara som varken utmärker sig åt det sämre hållet eller det wow-faktor-bra-iga-hållet. Jag gillar den. Jag gillar att den inte fäller, att den håller fint under dagen. Jag har lite svårt för hylsan ibland, den känns lite klumpig – men jag har varit med om värre.

Det är en sådan där 3/5 som gränsar mot en fyra. Men det är svårt att avgöra vilket som är det mest rimliga. Har ni testat den? Vad tyckte ni i sådana fall?

Maybelline The Falsies Feather-look Volume express Mascara har ett cirkapris på 145 SEK.

You May Also Like

4 comments

Reply

Jag använder också den och tycker precis som du. Ibland blir det bra och ibland mindre bra.. Kan även tycka att den tynger ner mina fransar och de blir rakare trots att jag böjer dem rejält innan. Ingen favorit, men helt okej vardagsmascara.

Reply

Ja men precis! Det är verkligen en sådan där från dag till dag mascara, jag blir inte riktig klok på den! Det är ingenting jag kommer köpa i framtiden men just nu är den ju liksom okej.

Reply

På mej gav den ett mycket mer volymöst resultat. Det är en typ av formula som ska jobbas in i flera omgångar där man inte kammar fransarna för mycket utan trycker borsten och pressar den mot fransarna. KRAM!

Reply

Tack för tipset! Sedan fungerar det ju så himla olika från person till person men jag tror också att det kan ha att göra med appliceringen :)

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.