Maybelline Dream Smooth Primer

Maybelline Dream Smooth Primer  förvandlar och förbättrar hudens struktur på ett kick.  Den ger din hud en slät finish och skapar en perfekt yta för din makeup. Appliceras innan foundation för att skapa en jämn och felfri hy.

Dream Smooth Primer kommer i en liten glasburk innehållande 7 ML. Den känns tung och gedigen i handen och den har ett skruvlock som inte är särskilt svårt att öppna. Primern är genomskinlig, lätt rosa och har (varför är jag osäker men det kanske mest är för syns skull) glitterpartiklar i sig.

DSC_09h16

Primern är lite géleaktig i konsistensen och på huden känns den lätt silikonig. Tar man för mycket av produkten upplever jag att (som jag upplevt med andra primers) att det blir lite rull-effekt på det hela och att den liksom rullar av huden om det blir för mycket av det goda.

DSC_091j7

Nu har jag inte använt foundation under vintern eftersom min hud har varit ett stort katastrofområde, men jag tycker att min Missha BB-cream glider på betydligt enklare efter att jag använt DSM. Jag tycker att den ger en viss jämnande effekt och jag tycker att min makeup sitter fint under dagen.

Det jag har lite svårt att uppskatta är ändå att den kommer i en glasburk. Både rent olycksmässigt och bakteriemässigt. Det här med att peta med fingrarna ner i burkar har jag lite svårt för – och detsamma gäller glasburkar med silikonaktigt innehåll. Överlag tycker jag att det är en hållbar primer som ger ett fint resultat. Den håller makeup-en på plats och jag gillar hur den gör det lättare att applicera min BB-cream efter användning.

Maybelline Dream Smooth Primer har ett rekommenderat pris på 145 SEK. På kicks.se finns den att köpa för 99 SEK.