Okej, här kommer en åsikt som är fundamental för mig. Om något inte funkar, så funkar det inte, oavsett hur bra det känns, hur gott det luktar eller hur fint det är. En stol som inte är bekväm att sitta i, är en värdelös stol, oavsett hur snygg den är. Varför använder män rakvatten? Varför är det alkohol i rakvatten? Jo, för att det FUNGERAR!

Right? Man rakar sig, det uppstår mikroskopiska sår (och ibland råkar det uppstå även större sådana). Det kommer in bakterier och smuts i såren och man får inflamerade blemmor och “finnar”. Alkoholen desinfekterar och minskar risken för detta.

DSC_034h1

När jag använder LOME HS After Shave Balm desinfekteras inte huden. Visst, efter användandet känns huden mjuk, smidig och återfuktad. Men inte desinfekterad. Och finnar uppstår, främst runt läpparna, i mungiporna och på hals och haka.

Nej, jag föredrar att använda (visserligen uttorkande) rakvatten med alkohol i, som marcherar in i såren som infanteri på steroider och med anti-bakteriella kulsprutor neutraliserar allt som ger upphov till utslag. Jag behöver ingen after shave balm som gör huden mjuk och smidig, för efter jag använt rakvatten så använder jag ju ändå en annan ansiktskräm för hela ansiktet.

LOME HS After Shave Balm kommer i en korkad förpackning som förhindrar att man får ut den sista slurken av krämen vilket leder till att mycket kastas i soporna trots att det borde kunna räcka till kanske ytterligare 3-4 appliceringar.

Likeability: 3P av 10 möjliga.

You May Also Like

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.