För ett tag sedan gick jag ju med i Sigma’s affiliate-program och fick Sigmas F80 Flat Kabuki hemskickad till mig. Det är en platt foundationborste anpassad för att buffa in, antingen flytande- eller krämfoundation, i ansiktet. Borsten är syntetisk och är 15.8 centimeter lång.

Först var jag osäker på att jag skulle få användning av denna eftersom jag på sista tiden inte använt flytande foundation över huvud taget. Min BB-cream har varit det enda jag velat använda i mitt vintertorra ansikte, men nu, när vädret sakta men säkert börjar bli bättre börjar även min hud bli lite gladare. Så jag letade fram en flytande foundation i mina gömmor och började buffa på!

DSC_097k6

Jag överraskas alltid av hur sammetsmjuka och härlig sigmas borstar känns mot huden. Av någon anledning har jag fått för mig om att syntetiskt är samma sak som att borsten skulle kännas mer plastig än på andra borstar, men det vet jag ju att det inte stämmer.

Mjuk, tät och ännu mer mjuk. Det kan inte bli mycket bättre. Skaftet ligger halvtungt och bra i handen och jag tycker att man får ett riktigt bra grepp om borsten när man använder den. Det känns lite halvlyxigt när den känns gedigen och har lite tyngd i sig.

DSC_09n77

Först måste jag påpeka att jag alltid haft svårt för foundationpenslar (och applicering av foundation överlag). Tidigare har jag bara testat platta varianter utan speciellt goda resultat och det har alltid slutat med att jag använt fingrarna för att jag tyckt att resultatet inte blivit som jag tänkt mig.

Men vad tycker jag då? Jo. Jag älskar den! På riktigt. Jag har använt flytande foundation varje dag sedan jag fick hem F80 och jag är så nöjd över hur jämnt och täckande resultatet blivit. Vid ögon, näsa och bryn är det som alltid viktigt att vara noga så att det inte blir streaky, men arbetar man bara extra länge vid de här partierna ger det ett riktigt bra resultat.

Så ja. Jag måste erkänna att bra tillbehör kan vara a och o i jakten efter det där hej-så-guda-bra-det-blev-resultatet. Jag är kanonnöjd med den här foundationpenseln och jag kommer vårda den ömt för att se till att den håller så länge som möjligt.

F80 Flat kabuki kostar 18 Dollar (ca 122 SEK). Finns att köpa på Sigmas onlineshop.

Inlägget innehåller Affiliate-länkar. Mitt omdöme påverkas inte av att produkten skickats till mig i recensionssyfte.

You May Also Like

2 comments

Reply

Nu är jag nyfiken! Hur applicerar du din BB Cream? Jag vet att vi använder (om du inte bytt till något annat än Missha) samma produkt, och jag brukar använda en kabuki till det.

Reply

Jag använder Missha :) (vilket fick mig att inse att jag måste beställa en ny). Jag har applicerat den med fingrarna tidigare, men efter att jag läst din kommentar har jag testat med kabuki och gud så mycket bättre det blev :P Jag förstår inte riktigt varför jag varit så negativ mot borstar tidigare – kanske har jag bara valt fel :P

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.