Dove Pure and Sensitive Duschcréme är framtagen för känslig hud. Med en svag parfymering och utan parabener är det tänkt att den ska återfukta och ge näring till huden när den används.

Flaskan är behändigt droppformad och jag tycker att den ligger bra i handen när man använder den. Första gångerna tyckte jag att snäpplocket var svårt att få av, men det berodde på att jag trodde att det fungerade annorlunda än vad det egentligen gjorde (hur pinsamt kan det bli liksom?).

DSC_09ml89

 

 Första gången jag använde DPSBW blev jag faktiskt osäker på om jag grabbat tag i lotionen i samma serie. Den är liksom krämig/mjölkig och lotion-aktig i konsistensen, inte alls som jag brukar uppleva duschkrämer vara. Det är i det här fallet inget negativt eftersom det lämnar huden len och mjuk efter användning, men det tog ett tag att vänja sig vid att nej-jag-har-inte-använt-lotion-som-duschkräm!

Jag tycker att det är en trevlig duschkräm som luktar lagom gott av fräscha blomster Jag brukar gilla söta och fruktiga varianter av duschkrämer vanligtvis, men har vänt mig åt mildare varianter nu i vinter när min hud krånglat så mycket.

En nackdel den dras med (vilket jag tror kan bero på den krämiga formulan) är att den ibland känns svår att tvätta bort och att det liksom lägger sig som en hinna över huden. Mjukgörande och återfuktande, absolut, men det tar lite längre tid innan man erkänner sig avsköljd och ren från rester. Det stör mig litegrann eftersom (i alla fall jag) vill känna mig ren när jag kommer ut ur duschen.

En helt okej duschkräm som lämnar huden mjuk och len. Den gör inga underverk, men gör absolut vad den ska. En sådan där produkt som är behaglig att sträcka sig efter när huden känns sådär vintertorr och överjävlig.

 

Dove Pure and Sensitive body wash innehåller 250 ml. Rekommenderat pris ligger (jag är aningen osäker på det faktiskt, det är så olika beroende på var man kan köpa dem) mellan 30-40 SEK.

You May Also Like

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.