Det var väl i december någon gång jag fick panikrycket och köpte nya hudvårdsprodukter till ansiktet. Valet föll på L300’s produktlinje för torr hy. När jag började använda serien var min hud åt katastrofhållet: flagande vid näsan, torra partier på kinder och väldigt känslig för alla typer av produkter.

L300 Nourishing & Restruct Night Cream är en oparfymerad nattkräm framtagen för torr hy. Den ska återfukta, vårda och göra huden mjuk och följsam. Den används på huden efter rengöring (på kvällen såklart!).

DSC_09k18

Nattkrämen kommer i en helt okej plastförpackning. Jag ogillar som vanligt att saker och ting kommer i burk såhär, men jag gillar att den är i plast och inte i glas. Handfat av porslin och sånt där i kombination med glasburkar, nja. Inte min grej bara.

När jag började använda  L300 Nourishing & Restruct Night Cream var jag väldigt torr i ansiktet och uppskattade att den var så krämig och nästan lite fet i formulan.  Efter en natt känns huden avslappnad och återfuktad och inte alls sådär stram som jag upplever att den kan vara när det är som värst. Huden håller sig genomgående mjuk och len när jag använder den regelbundet och jag märker direkt av när jag inte återfuktar huden på kvällen – den blir inte alls lika mjuk och följsam som när jag gör det.

Trots att den är parfymfri har de lyckats med att få bort den där lite plastiga doften jag annars upplever att parfymfria produkter har. För den billiga peng jag la på denna (99 SEK), och för det bra resultatet jag ändå fått (med tanke på katastrofområdet), tycker jag att den förtjänar en klar 4:a.

Har ni testat denna: vad tyckte ni i sådana fall? Har ni testat andra produkter från L300?

L300 Nourishing & Restruct Night Cream innehåller 50 ml och kostar, på apoteket, 99 SEK.

You May Also Like

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.