Jag fotade lite extra när jag gjorde den gröna sminkningen häromdagen och idag, när snön VRÄKER ner, kände jag att jag behöver en vitaminkick mer än någonsin. Jag vet inte hur det är med er men!

I det här fallet hade jag faktiskt lite problem med att få skuggorna att fästa; den gula skuggan var lite mer chalky (jag tappade helt ordet på svenska, hur säger man?) än vad jag upplevt de andra skuggorna från Brights-paletten vara. Jag var väl egentligen inte speciellt överväldigad dock, jag vet ju att matta skuggor kan bete sig på det sättet.

DSC_12m12

Börja med att prima ögonlocket med valfri primer. Jag har använt Too Faced Shadow Insurance (som vanligt, eh). Ta inte för mycket bara, då kan skuggorna lätt creasa!

 

DSC_12m15

Börja med att lägga en gul skugga över hela ögonlocket. Jag fick jobba ordentligt med denna eftersom den fällde väldigt mycket (men ändå blev det lite ojämnt). Det går att rätta till i efterhand!

 

DSC_12m16

Lägg en grön skugga precis ovanför den gula och blenda försiktigt uppåt. Skuggan blir lite ljusare där den gula skuggan redan är applicerad. Som ni märker är jag rätt härligt gul under ögat, det missade jag helt när jag fotade den här bilden :P

 

DSC_1jj219

Foga ihop skuggan på ögonlocket med den gröna skuggan på undre fransraden. Använd sedan den gula skuggan och lägg på främre delen av nedre fransraden. Packa på lite gul skugga på locket om det behövs!

 

DSC_12j18

Applicera highlighter under brynbenet och i ögonvrån för att öppna upp ögat litegrann. Om skuggorna fällt lite är det bara att packa på mer, blenda lite till och ta bort sådant som fällt under ögat.

 

DSC_122j3DSC_12g30

Applicera sedan favoritmascaran (eller vilken mascara som finns till hands såklart) och tadaa! Man kan naturligtvis använda eyeliner om man vill lägga till den detaljen, jag valde att inte ha det den här gången.

 

Jag har använt:

Ansikte:

Lumene C+ Pure Radiance Day Cream SPF 15
Missha Perfect cover BB-cream 013 Light beige
L’Oréal Lumi Magique foundation Rose Pearl
L’Oréal Nude Magique BB powder Light
E.L.F Mineral Glow
KICKS blush Must Have

Ögon:

Too Faced Shadow Insurance
Sleek I-Divine Ultra matte V1 Brights:
– Bammi
– Cricket
– Dragon Fly
Wet’n’Wild Megalenght waterproof Mascara

Läppar:

MAC Lipstick Crosswires

 

 Om det är någonting ni tycker att jag bör tänka på, eller tipsa mig om, är det bara att kasta iväg en kommentar. Konstruktiv kritik är alltid välkommen. Jag hoppas att den var till någon hjälp i alla fall :)

You May Also Like

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.