För en tid sedan lanserade L’Oréal en kompletterande produkt till sin Nude Magique BB-cream: L’Oréal Nude Magique BB-powder.  Det är ett puder vars funktion är att ge en sammetslen och glansfri hud dagen lång med osynlig täckning för bästa hej-vilken-awesome-nude-look-jag-lyckats-med-idag-look.

Att hitta bra puder är lika svårt som att hitta bra foundation tycker jag: eller ja, kanske inte riktigt lika jobbigt eftersom det finns en hel del ljusa varianter på marknaden som fungerar utmärkt för mig, men fortfarande lite knepigt eftersom man ändå inte vill att de ska vara FÖR täckande. Jag vill ju gärna inte se ut som en stenstod i ansiktet hur gärna jag än vill ha den där porslinslooken.

DSC_09h20

DSC_09h22

DSC_09h23

Pudret kommer i en lätt, helt okej, plastförpackning med spegel (jag upptäckte den inte först, inte förrän jag tappade dosan i golvet första gången och plockade upp den upp och ner) med en skumgummiapplikator. Det senare har jag dock inte använt mer än bara en testrunda eftersom jag tycker att det är lättare att använda min kabukibrush för ärendet.

Jag har, som bilderna redan avslöjat, använt mig av nyansen light skin. Det finns ytterligare en version för medium skin men den har jag inte undersökt närmare. Jag tycker väl att det är lite snålt tilltaget att bara ha två nyanser på ett puder (varför inte köra en transparant version istället så att det passar alla?), men den ljusa varianten passar mig bra.

Jag har använt NMBBP som fixering över min flytande foundation, vilket har fungerat riktigt bra. Det sveper lätt upp med borsten, men inte att det blir för mycket och kakigt, och känns lent och lätt vid applicering. Det lämnar en matt, men inte helmatt, yta som i alla fall jag behöver bättra på ett par gånger under dagen i t-zonen, där min hud är som oljigast. När min hud är som allra torrast blir jag väldigt flagig efter användning, men det är bara de där dagar när huden har varit extra risig (väldigt få nu efter jul och allt, tack och lov).

Puder är en sådan där svårplacerad produkt att recensera tycker jag: antingen gör det vad den ska eller så gör det det inte. Jag vet inte om jag tycker att Nude Magique bb-powder skiljer sig mycket från mina tidigare favoriter, men det är ändå en uppskattad produkt här hemma och jag saknar den faktiskt (den försvann efter Londonresan) nu när den är vips borta.

L’Oréal Nude Magique BB-powder har ett rekommenderat pris på 139 SEK. KICKS har dessutom kampanj nu när man kan köpa det för 119 sek (i alla fall på hemsidan).

You May Also Like

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.