Jag förknippar alltid Hawaiian Tropic med sol och värme och när jag fick det här pressutskicket var vädret fortfarande i dystraste lagret (snö, mörkt, SNÖ i versaler osv) och det kändes helt fel att skriva om något som fick förväntningarna att stiga för mycket – vem vill inte ha sol, värme, mer sol och ÄNNU MER VÄRME efter den här vintern (och förra sommaren för den delen).

Nu när det börjar bli varmare i luften, solen syns allt oftare och det gröna äntligen börjar visa sig känns det mer okej att prata solskydd: väntan ligger inte lika långt bort som tidigare och det kan vara bra att skydda sig från början så att huden inte tar skada (vi är ju inte direkt bortskämda med sol efter vinterhalvåret).

DSC_16m46

  • Hawaiian Tropic Silk Hydration after sun hydrating lotion and soothing aloe Gel är en kokos/papayadoftande (underbart) nyhet som ska ge oss en riktig fuktboost efter timmar i vår- och sommarsolen. Som flaskan avslöjar innehåller den en mix av gel och lotion som både bevarar fukt och verkar kylande och lugnade. Innehåller 180 ml och kostar ca 109 SEK.
  • Hawaiian Tropic Silk Hydration protective sun lotion with hydrating ribbons är egentligen ingen nyhet för året (lanserades den förra året, eller året innan dess?) men kom redan då att bli en favorit hemma hos mig med sin doftsättning – kokos med exotiska inslag –  och sina strängar av lotion och solskydd. Innehåller  180 ml och kostar ca 119 SEK.
  • Hawaiian Tropic protective Sun spray Lotion med spf 8 är ett solskydd i sprayform. Förutom att den är lätt att använda – rikta, spraya, smörj – innehåller den återfuktande ingredienser så att huden håller sig nöjd. Enligt HT är den dessutom ”mycket vattenresistent” – det låter ju lovande, eller? Innehåller 200 ml och kostar ca 119 SEK.

För mig med ljus och känslig hud är det extra viktigt att skydda mig i solen. Vårsol, sommarsol, vintersol. Jag har solskydd för ansiktet, ser till att min makeup innehåller en del skydd och ser till att ta med mig de högsta spf-graderna om jag är iväg någonstans där jag vet att jag kommer exponeras för mycket sol.

Jag har personligen fastnat för HT, då produkterna tilltalar mig med sin doft, funktion och tillgänglighet. Hur ser ni på deras sortiment? Har ni några andra favoriter? Och, typ det viktigaste – hur reflekterar ni över solskydd över lag?

You May Also Like

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.