Reparing Macadamia Oil är en relativt ny produktserie från hårvårdsmärket Marc Anthony. Den grundläggande stommen i den här miniproduktionen är naturligtvis macadamiaoljan (urvunnen från macadamianötens kärnor) och den reparerande och vårdande bambun. Bambuextraktet med dess stärkande egenskaper, i kombination med den återfuktande macadamiaoljan, hjälper det slitna och livlösa håret att få en helt ny lyster.

Jag har testat Repairing Macadamia Oil Conditioner samt Repairing Macadamia Oil Treatment ur serien, men det finns även ett kompletterande schampo med likvärdiga egenskaper.

DSC_16h75

  • Repairing Macadamia Oil Conditioner är fri från sulfater och ger det torra och behandlade håret nytt liv. Anpassat för alla hårtyper återfuktar balsamet håret samtidigt som det gör det mjukare, mer följsamt och slätar till det spröda hårstrået. Innehåller 250 ml och kostar ca 139 SEK.
  • Repairing Macadamia Oil treatment är en ”ultralätt stylingolja” framtagen för torrt hår. Den stärker de svaga hårstråna, vårdar det slitna samtidigt som det ger håret glans, snygg finish och tillför fukt. Innehåller 50 ml och kostar ca 159 SEK.

DSC_1h683

Repairing Macadamia Oil conditioner har blivit en väldoftande favorit hos mig. Med en klick (betydligt större än en femma, heh) är det lätt att applicera i hela håret. Balsamet lägger sig som en lätt hinna över håret och när det sköljs ur blir håret med ens gudomligt silkeslent och lätthanterligt. Mitt hår har varit väldigt sprött till och från gillar verkligen fuktboosten den får av det här balsamet och (nu när jag använder ett annat balsam) märker jag av att jag saknar dess resultat.

Med en doft av kokos, ananas -”exotiskt” så det bara skriker om det – är det en rätt härlig doftupplevelse utöver allt annat positivt. Jag är verkligen nyfiken på att testa hur både schampo och balsam tillsammans verkar för mitt hår. Jag kan absolut tänka mig att fortsätta köpa denna.

DSC_16h81

Repairing Macadamia Oil treatment är inte den första håroljan jag testat, och förmodligen inte heller den sista, men den har ändå satt avtryck i mitt tycke i och med att den, liksom balsamet, tillför en hel del boost till mitt hår. Den är lättare i konsistensen än andra oljor jag testat och jag tar två (och doseringspumpen är kalas) små pump och fördelar i mitt relativt långa hår. Det återfår en del glans, blir betydligt lättare att reda ut och ser fint och välmående ut.

Jag vill både risa och rosa förpackningen – som tack gode moses-och-hans-vasskorgar – är av plast och behändig att hantera när händerna är oljiga. Plus i kanten för det. Jag har dock upptäckt att min flaska läcker, så vid två tillfällen har jag fått stå och svabba upp väldigt väldoftande olja från tv-bänk och handfat (det senare var väl okej men tv-bänken gillade inte oljan lika mycket som jag). När min flaska tar slut, och om jag inte blivit omkullflirtad av någon annan olja som lovar guld och gröna ängar, kan jag absolut, liksom balsamet, tänka mig att köpa denna igen.

 

Marc Anthony’s sortiment går att köpa på exempelvis Lyko.se & Eleven.se. Det verkar dock inte som att denna hårvårdsserie går att köpa ännu. Jag återkommer om inköpsställe och eventuella lanseringsdatum. UPDATE: serien verkar finnas på Åhléns. Jag får smita ner och spana in det i morgon.

 

You May Also Like

4 comments

Reply

Jag är så nyfiken på den här serien, hoppas den kommer ut snart!

Reply

Jag vill verkligen testa schampot så jag hoppas att jag får lite mer info om serien. Jag kommer uppdatera inlägget när jag vet mer. Jag är verkligen helnöjd med balsam och olja, det passade mitt hår väldigt bra :)

Reply

Doften är ju bara så underbar!

Reply

Jag har oljan och gillar den än så länge, inte testat nog länge än, men blir sjukt nyfiken på resten…

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.