Makeup Academy, eller MUA som det också kallas är ett brittiskt lågbudjet-märke som säljs på diverse webshoppar. Jag har läst en hel del om sortimentet (och de flesta recensioner är väldigt bra med tanke på priser osv) och kunde inte låta bli att leta rätt på deras Heaven and Earth Eyeshadow Palette efter att tidigare ha sett swatches hos Emelie.

DSC_17g24

Paletten innehåller tolv skimriga ögonskuggor i neutrala nyanser. Allt från frostig pärlemor, mullvad och choklad. Jag blev positivt överraskad av pigmenteringen: det behövdes inte särskilt mycket för att skuggorna skulle sitta och det är en skara lättanvända skuggor samlade här.


DSC_17j23

 


DSC_17j27

 

De första sex skuggorna är ljusare än den andra skaran. Den ljusaste skuggan uppe i vänstra hörnet var helt okej att swatcha, lite vekare pigmentering än de andra, men fortfarande över förväntan.

 

DSC_17j21

 

 

DSC_17j31

 

Den andra hälften går i mörkare toner: choklad, mullvad och brons. Den mittersta skuggan i övre raden är den skugga som är mest pigmenterad i hela paletten: krämig, lättapplicerad och väldigt trevlig att jobba med.

Överlag imponerade den här paletten. Det stora testet görs ju ändå när jag använder den och ser hållbarheten på skuggorna, men pigmentmässigt och nyansmässigt är de helt klart godkända och mer därtill. Den är verkligen värd pengarna: 4 pund känns som en droppe i havet med skuggor med den här karaktären.

Mua Heaven & Earth Eyeshadow Palette finns på bland annat boots & Superdrug (även på MUA’s egen hemsida). Kostar 4 pund (ca 43 SEK).

You May Also Like

2 comments

Reply

Vänta, 4 pund? Seriöst? Wow. Berätta gärna hur de är på, är väldigt känslig och har inte vågat billiga skuggor pga att jag får grym allergisk reaktion när jag använder ex h&ms produkter.

Reply

Ja, fyra pund! Visst är det galet? Jag kan ju inte garantera att min upplevelse kan likställas med en ev. test från din sida, men jag rapporterar naturligtvis hur jag tycker att de känns :) Det måste vara jobbigt att vara så känslig, det finns ju så mycket budgetprodukter som är kanonbra!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.