Det första jag såg av Pantene Pro-V var tv-reklamen med Liv Tyler som rullade om och om igen på tv. Jag minns att jag blev rätt nyfiken med en gång – hallå Arwen liksom – och snart började det dyka upp recensioner här och var och intresset blev ännu större. Sedan kom andra hårvårdsrutiner mellan och jag glömde liksom bara av det, tills vi åkte till London och behövde något att tvätta håret med och valet föll på just Pantene.

Pantene pro-v Coloured Hair Protect & Volume är en serie av flera, speciellt framtagen för färgat hår. Samtidigt som det återfuktar och fräschar upp ditt hår kapslar det in hårstrået i ett skyddande lager för att hjälpa att bevara hårets färg. Det bör påpekas redan här att schampot innehåller sulfater, för er som undviker att använda detta.

DSC_21f20

Coloured Hair Protect & Volume Schampo: Flaskan har ett smidigt snäpplock som för mig inte inneburit några svordomar eller avslagna naglar. Designen är enkel och stilren, och jag gillar utförandet på flaskan överlag. Till mitt hår behövs en hyfsat stor klick vid varje applicering (jag tvättar håret två gånger för att få ur alla möjliga produkter ur det), men det har ändå räckt förvånansvärt länge. Det skummar en hel del vid applicering och luktar riktigt gott: fruktigt och fräscht!

Håret känns rent, mjukt och följsamt efter användning. Efter ett par tre dagar upplever jag att det är dags att tvätta håret igen, men det är ändå mitt ungefärliga hårtvättningstidsspann, så det förvånade mig inte alls (i alla fall inte negativt). Jag är verkligen nöjd med hur det här schampot fungerar på mitt hår. Förpackningen innehåller 250 ml och har ett rekommenderat pris på 35 SEK.

 

Coloured Hair Protect & Volume Conditioner: Balsamet kommer i en smart och användarvänlig uppochnervänd flaska (äntligen har man förstått sig på det här med få-ut-balsam-svårigheter) med ett liknande snäpplock som på schampoflaskan. Det har samma fräscha, fruktiga lite salongsaktiga doft som sin produktseriekompis och ger en lite halvlyxig duschupplevelse. Trots att jag behöver använda en hel del balsam till mitt hår tycker jag att det är drygt och räcker länge i jämförelse med andra schampon i liknande prisklass.

Håret blir väldigt lätt och följsamt när det torkat; jag har inga svårigheter att kamma ur det och det känns mjukt och lent i flera dagar. Om schampot var toppen är balsamet verkligen kanon! Förpackningen innehåller 200 ml och har ett rekommenderat pris på ca 35 SEK.

 

Det är faktiskt ett tag sedan jag blev head over heals för ett dagligvaruhandelsschampo. Tidigare erfarenheter från sådana – nu senast på Mallorca där mitt hår var en enda stor svintohärva – har varit rätt svala. Jag vet naturligtvis att det inte går att jämföra äpplen och päron, men jag kan utan någon speciell betänketid ge den här duon 5/5 i betyg.

Har ni testat någonting från Pantene Pro-v? Vad har ni för erfarenheter? Jag är lite sugen på att testa deras andra vårdande  produkter, inpackningar osv.

 

Pantene Pro-v säljs i de flesta dagligvaruhandlar och har ett cirkapris på 35 SEK.

 

 

 

You May Also Like

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.