Recension: Gunry Nagellack-Borttagning utan aceton

Nagellacksborttagningsmedel är något av en stapelvara hemma hos mig i och med att jag lackar om naglarna relativt ofta, vissa veckor oftare än andra. I och med det vill jag ha någonting som effektivt, och skonsamt, tar bort nagellacket utan att torka ut och skada mina naglar allt för mycket.

När mina Cien-flaskor mystiskt tagit slut innan jag köpte någon ny (jag vet inte riktigt vad som hände i planeringen) köpte jag mig en flaska Gunry Nagellack Borttagning (Ja det står ju så!), mest för att det var det enda som fanns utan aceton och mina naglar för stunden var riktigt hemska.

DSC_21f22

Jag tror nog i sanningens namn att Gunry’s remover är den sämsta jag testat. Den luktar mindre skarpt än andra och är på det sättet mer behaglig att använda än andra, men det är det enda positiva jag har att säga.

Nagellacksborttagning ska vara effektivt. Det ska inte ta en halvtimme att ta bort lacket jag haft på mig i ett par dagar eller i vissa fall bara en dag: det ska gå snabbt och förhoppningsvis göra nageln så lite skada som möjligt.

Men jag får gno, gnugga, gno lite till och ännu mera med Gunry’s remover och lacket släpper ändå inte! Tillslut känns det som att jag står och drar över naglarna med stålull för att nagelbanden blir så utsatta och uppflådda. Efteråt känns mina naglar torra och sköra och jag kan inte använda den lika frekvent som andra removers för att mina naglar helt enkelt inte klarar av det. Så nej, det har jag inte lust att fortsätta med. Varken tidsmässigt eller må-nagelbra-mässigt. Megadiss!

Har ni testat denna? Vad tyckte ni om den?

 

Gunry Nagellack Borttagning utan aceton innehåller 150 ml och kostar ca 15 SEK. Finns att köpa i de flesta dagligvaruhandlar.