Sedan jag fått nya arbetsuppgifter som inte inkluderar mina händer på samma sätt som tidigare har jag mycket mindre problem med torr hud och självsprickor; i  våras var det så illa att huden sprack mellan fingrarna så att det blödde (inte att rekommendera). Då behövde jag använda de riktigt tunga handkrämerna – feta, tjocka och hej-jag-vägrar-att-smälta-in-i-huden-men-jag-är-tillräckligt-bra-för-att-jag-kan-avstå-dem-aktiga.

När jag fick hemskickat ett exemplar av Crabtree & Evelyns ultra-moisturising hand therapy handkräm i Pomegranate Argan & Grapeseed var jag inte sen på att börja testa den.

DSC_20f04

Innehållande oljor från granatäpple, macadamianöt, druvkärnor, arganoljor samt sheasmör ska Pomegranate mjukgöra och lena våra händer. Handkrämen innehåller också myrra, som ska  hjälpa och skydda naglar och nagelband.

Jag tycker att förpackningen är olagligt fin, och tuben passar bra i mina mindre handväskor likväl som den är lätt att tappa bort i de större. Handkrämen är dryg och det behövs inte speciellt mycket för att räcka till båda händer.

Krämen känns lätt och sjunker snabbt in i huden. Händerna känns mjuka och återfuktade, men inte sådär att de känns klibbiga efteråt. Jag har lite svårt för doften – den beskrivs ha en uppfriskande doft av citrus, färska fikonlöv och granatäpple – och visst luktar den gott, men lite för mycket parfymerad för att jag ska kunna använda den under hela dagen.

Överlag är det en riktigt trevlig handkräm och jag är glad att jag kan använda någonting annat än handkrämer man helst ska ha på sig vantar över för att de ger fetfläckar på precis allting. Det gillar jag ♥

 

 Crabtree & Evelyn Pomegranate Argan & Grapeseed hand therapy finns i två storlekar: 50 g (88 SEK) och 100 g (123 SEK). Sortimentet finns på bland annat kicks.se & eleven.se

 

You May Also Like

6 comments

Reply

Älskar deras handcreme!! Så fina tuber och bra handkrämer. :-)

Reply

Ja de har så himla fina förpackningar! :P

Reply

Jag älskar deras handkrämer men den här doften har jag lite svårt för =(

Reply

Visst är den väldigt mycket? :O Vad har du för favoriter?

Reply

Jag har funderat på att testa deras handkrämer, men jag kanske borde testa nu då? Den verkar ju bra!

Reply

Jag tycker att den är jättebra, men den här är väldigt speciell i doften. Det kanske finns någon som luktar lite mindre tungt :)

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.