Jakten på den ultimata mascaran tycks aldrig ta slut: hur förgäves har jag inte tyckt letandet varit? En mascara som ger långa tunna separerade fransar med extra svärta och extra allt? Jag vet fortfarande inte om jag har funnit rätt, men jag har i alla fall hittat en liten guldklimp i EYEKO SKINNY MINI BRUSH MASCARA LONG & TALL.

Eyeko promotar sin Skinny brush Mascara med följande ord: ”Our slim design brush with dispersed bristles grabs and captures even the shortest lashes to lengthen, extend and separate like no other.”  Med en ingredienslista där nyckelingrediensen är pro-vitamin B gör Skinny Brush Mascara våra fransar längre och förebygger även slitage och skada.

DSC_27n55DSC_27n56

Jag kan inte låta bli att tycka om den här lilla tubmascaran rent stilistiskt. Det är en smidigt ready-to-go produkt som får plats även i den minsta väska. Eftersom jag fick mitt exemplar ur LONDON CALLING- BOXEN från Glossybox innehåller mitt exemplar bara 4 ml, medan originalprodukten innehåller 8 ml – således dubbelt så stor.

DSC_27m58

Borsten hör inte till mina egentliga favoriter (jag gillar plastpiggarna mer) men överraskade mig ändå med att vara helt okej användarvänlig och inte allt för klumpbildande. Det tog ett par gånger för mig innan jag fick in snitsen med att inte få för mycket mascara på borsten, men när jag väl kom förbi det momentet blev appliceringen så mycket bättre.

Men hur ser den ut på då? Jo:

DSC_27m43DSC_27n50

Jag fick faktiskt en sådan där WOW-feeling första gången jag använde den här mascaran. Ögonfransarna blir milslånga och får en snygg böj (utan ögonfransböjare!) och svärtan ska vi inte tala om. Ibland blir vissa mascaror väldigt mesiga i pigmenteringen om de samtidigt ska göra fransarna långa och fylliga, men jag upplever inte alls det problemet med Skinny Brush Mascara.

Den enda nackdel jag upptäckt är att om man applicerar den för tjockt är det väldigt hög risk för spindelben. Tjocka trådiga fransar som klibbar ihop sig: de är inte speciellt vackra att se på om jag ska vara ärlig. Men är man bara noggrann under själva applicerandet upplevde jag att risken blev mycket mindre (att utveckla klumpbensfransar alltså).

Den håller en lång 12-timmars arbetsdag lika mycket som den håller en svettig 11 kilometers springrunda i skogen (jag har testat, lovar). Kanske att intensiteten mattas av lite närmre slutet på dagen, men resultatet är verkligen på topp nästintill hela dagen. Jag kommer fortsätta använda min tub tills den tar slut och sen se över om jag hittar något mer spännande på EYEKO’s hemsida. Om skinny brush fortsätter leverera som den gjort hittills tror jag nog att jag funnit en storfavorit.

EYEKO SKINNY BRUSH MASCARA LONG & TALL finns bland annat att köpa på KICKS för 199 SEK. På EYEKO’s officiella hemsida kostar den 15 PUND, vilket i dagsläget är ungefär 165 SEK.

You May Also Like

5 comments

Reply

Den där ska jag minnas när mina mascaror börjar tryta! Jättefint resultat ju!

Reply

Hej sötis!

Du har fått ett Blog Your Heart Out Award av mig. Kika in mitt inlägg :)
http://molkan.se/2013/09/05/blog-your-heart-out-award/

Puss

Reply

Ser jättebra ut ju! Kanske får ta och kolla in den om några månader när det är dags att testa nya mascaror igen ;D

Reply

Min ligger i väskan, perfekt storlek att bära med sig :) Dock tycker jag att den var svårt att tvätta bort, men positivt att den sitter som berget under dagarna.

Reply

Wow, den sitter riktigt snyggt!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.