BOTANICS BY BOOTS

Jag vet inte hur många gånger jag varit inne i en Boots-filial när jag besökt London  men ändå har jag FORTFARANDE inte köpt någonting ur deras egna serier. Hur kommer det sig egentligen? Ren lathet? I vilket fall som helst har de en rad serier som lockar och en av dem, Botanics, har jag fått lite mer information om.

Botanics kom till Storbritannien redan på nittio-talet, 1995 närmare bestämt. Det huvudsakliga mottot är att skapa hudvårdsprodukter genom att kombinera det bästa från vetenskap och natur. Botanics-serierna är därför fulladdade med naturliga, effektiva ingredienser som är tänkt att skydda och förbättra vår hud.

Samtliga produktserier är fria från mineraloljor, parabener, sulfater, paraffinvaxer. De är inte animaliskt testade.

 

Sk_rmavbild_2013_09_02_kl._14.44.11

Botanics ultra calm innehåller läkemalva och är framtagen för att lugna och vårda vår hud. Malvan som används kommer från den lilla byn Nova Zagora i Bulgarien. Fullproppat med naturliga sockerarter bidrar serien till att huden blir mindre känslig och mer utjämnad.

botanicsallbright

 

Botanics All Bright innehåller ekologiskt hibiskusextrakt utvunnet i Burkina Faso i Västafrika. Serien är tänkt att mjukgöra, ge näring och naturlig lyster till vår hud, året om – oavsett sommar eller vinter.

botanics

 

Botanics Shine Away är framtagen för de med obalanserad och oljig hy. Med pilbark från östra Nordamerika som huvudsaklig ingrediens hjälper till att ta bort överflödig producerad olja och balanserar upp och befriar den från orenheter. Ska ge ”balans” till ”den mest problematiska hy.

Jag är faktiskt nyfiken på de här grejerna! Såhär till hösten börjar min hud alltid krångla mer med mig än vanligt eftersom väderomslagen tar hårt på den. Plötsligt har min annars så torra hy blivit oljig i pannan, torr på kinder och näsa och riktigt obalanserad rakt igenom. Jag börjar alltid en ny kamp mot min stackars hy en gång om året och det kanske vore lägligt att ge sig på någonting av dessa? Sedan gör ju inte saken sämre när BOOTS ordnar serier som ser så fräscha, snygga och inbjudande ut.

Har ni testat någonting från BOOTS Botanics-serier? Vad tyckte ni om dem?

BOOTS finns, om jag förstått det rätt, för närvarande enbart i Huddinge centrum samt på apotek österport i Visby. Jag hoppas verkligen att filialerna kan bredda ut sig lite så fler kan ta del av deras produktserier.