Inlägget innehåller affiliate-länkar till eleven.se

 

Pürminerals CC Cream Broad Spectrum SPF 40 fungerar som fuktkräm-primer-foundation och solskydd i ett.  En CC-cream är mer täckande än BB-creamen och förkortningen står för Colour Control-Colour Correct.

Med sin silikonfria formula jämnar Broad Spectrum ut fina linjer, döljer mörka fläckar och ger huden en felfri finish.  Den finns i fyra nyanser – Light, Medium, Tan & Dark – och är anpassad att passa alla hudtyper.

DSC_34j40

Krämen kommer i en smidig pumptub och har en svag doft av blomster. Jag gillar den enkla designen på Pürminerals produkter – snygga och stilrena. Rent formulamässigt är den en kombination av en mousse-foundation och en flytande sådan. Det tog ett tag innan jag kom underfund med hur jag skulle beskriva den!

Först testade jag att använda Broad Spectrum på det sätt som att det är tänkt att den ska fungera: helt för sig själv. Jag var inte riktigt nöjd med det då krämen liksom löstes upp och rann av huden runt munnen när jag drack någonting – en mjölkmustasch åt fel håll – och jag insåg att det behövdes något mer för att få den att sitta där den skulle. Efter fler försök insåg jag att en serum-dagkräm-primer-bas-kombo fungerade bäst för att slippa att den rann av.

Vidare håller den för normal ansträngning, men inte ut-och-jogga-en-mil-ansträngning. Så snart det blir för fuktigt, eller om det regnar, rinner den av och bildar en mjölkig hinna.

I optimala förhållanden håller den sig fin och jämn under dagen och klarar till och med att hålla sig fräsch (med lite puderförbättring) under de tolv timmars arbetsdag jag har på jobbet. Den dämpar röda partier och ljusar upp de mörka partier/ärr jag har efter diverse småplitor. Ett väldigt plus i kanten är att den är tillräckligt ljus för att min hy varken ska anta en alldeles för gul, orange eller rosa ton. Tummen upp!

Det har verkligen varit svårt att ge ett enhälligt betyg till denna eftersom jag gillar hur den fungerar och verkar på min hud, samtidigt som den inte fungerar på det sätt som det är tänkt att den ska göra. För priset (450 SEK/44 gr) kan det tyckas att den borde fungera som den ska. Jag både gillar och är tveksam. Hur vettigt låter det?

Har ni testat denna, vad tyckte ni i sådana fall? Upplever ni den på samma sätt som jag?

 

Pürminerals CC Cream Broad Spectrum SPF 40 innehåller 44 gram och kostar 450 SEK (just nu kostar den 350 SEK) på Eleven.

 

You May Also Like

2 comments

Reply

Jag har inte testat men det känns som om det vore lite för mycket pengar för kvaliten liksom… Kanske har blivit snål på sistone.. =)

Reply

Precis. Den är bra, men gör inte riktigt det den lovar, och så kostar den vad den kostar liksom :o

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.