Bangerhead – nätbutiken som har allt och lite till inom hårvård, parfym, make-up & hudvård – har under hösten lanserat en egen hårvårdsserie: Bangerhead Professional.

Först ut i en rad framtagna produkter är värmeskyddet PROTECT MY HAIR. Utöver värmeskyddet (skyddar ditt hår i upp till 260 grader) innehåller PMH uv-skydd för att förhindra skada från solens (efterlängtade!) värmande strålar och färgbevarande egenskaper. Håret ska, med hjälp av huvudingrediensen gojibär, bli följsamt, mjukt och lättstylat.

DSC_34k49

Protect my Hair innehåller 200 ml kommer i en stylish och snygg fit pumpflaska med grafiskt mönster. Den luktar riktigt friskt, fruktigt och fräscht. Den trevligaste lukta-gott-erfarenheten av värmeskydd jag haft i alla fall.

Munstycket fördelar ut en bred dos värmeskydd och blir inte alls sådär komprimerad och hej-vatten-stråle-slang-miss vissa sprayfunktioner kan få ibland. Tumme upp! Jag brukar borsta ur håret efter appliceringen och vänta ett tag för att det ska hinna kapsla in stråna innan jag börjar styla det.

Som jag alltid säger när jag recenserar värmeskydd – hur tusan ska jag betygsätta det? Det är ju mycket lättare att skriva om en ögonskuggas pigmentering än om ett värmeskydd vars funktion och verkan inte syns på samma sätt. Men jag ska göra vad jag kan!

Mitt hår håller sig så friskt som det kan göra när det är så slitet som det är (fy skäms…). Det håller sig relativt mjukt och följsamt även efter alla plattångdagar. Jag upplever inte att det på något sätt blivit sämre sedan jag började använda PMH, och det kan vi ju bara tolka som ett positivt tecken, eller hur? Det har inte blivit risigare, inte blivit torrare eller mer skadat än vad det redan är. Det håller sig faktiskt riktigt fint i relation till dess egentliga mående (Ja – jag ska klippa mig).

Bra sprayfunktion, utomordentlig doftsammansättning – fruktig och fräsch – och mindre slitage än vad man kunnat tro på mitt redan slitna hår. Tja, det är väl ändå ett rätt bra utlåtande, trots allt.

Bangerhead Professional finns att köpa på Bangerhead.se och på Bangerhead’s studio på humlegårdsgatan 14. Protect my Hair kostar 149 SEK.

You May Also Like

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.