OKTOBERFAVORIT: THE BODY SHOP TEA TREE SQUEAKY-CLEAN SCRUB

Under oktober månad har jag haft en självklar favoritprodukt som följt med mig precis överallt och ingenstans. Jag känner mig inte riktigt ren och fräsch utan den och använder den flera gånger i veckan och kan inte för mitt liv förstå VARFÖR jag inte haft någon ansiktsscrub förut. Det här är ju paradiset för huden!

Jag snackar om The Body Shops Tea Tree Squeaky-clean scrubsuitable for blemished skin‘. Det är en kick-as ansiktsskrubb som är framtagen för att rengöra huden från orenheter och överflödigt fett, samtidigt som den ska motverka att huden torkar ut och håller sig mjuk och len.

DSC_34k45

TTSCS kommer i en smidig klämtub med snäpplock och har en fräsch grön (!) nyans. Skrubben luktar härligt lagom av mentol och de ljusa skrubbkornen är lagom riviga och behjälpliga på huden. De gör precis vad de ska! Applikationsmässigt behövs det inte alls mycket produkt innan man rengjort hela ansiktet och trots att jag använt min skrubb väldigt väldigt många gånger har jag mycket produkt kvar i min tub.

Det var främst i början jag märkte hur löjligt len och mjuk min hud blev efter att jag rengjort ansiktet med denna. Jag sprang runt och bad folk känna på min hy för att jag var så häpen över att den fungerade så bra.

Känslan av frisk, fräsch och ren hy håller i sig under hela dagen och jag tycker att huden överlag blir mycket trevligare för vidare applicering av exempelvis serum, primer, foundation – ja ni fattar. Jag märker med en gång om jag inte använt TTSCS på ett par, tre dagar, då skriker huden efter den där lilla extra blodcirkulationen den har behov av.

För mig med torr-normal-blandhy (hur vettigt är det?) var det inte en självklarhet att köpa en produkt för oren och lite fetare hy eftersom jag var rädd att den skulle torka ut huden för mycket. Jag har inte haft några sådana problem över huvud taget: och mina torra partier i ansiktet lyser med sin frånvaro. Om jag är lycklig! Så ja, när min tub tar slut kommer jag med en gång köpa en ny 

Har ni testat denna? Vad tyckte ni i sådana fall om den?

The Body Shops Tea Tree Squeaky-clean scrub innehåller 100 ml och har ett rekommenderat pris på 125 SEK. Finns att köpa på thebodyshop.se, The Body Shop (butik) och i utvalda Åhlénshus.