Jag tror att jag har sagt det de senaste åren och jag kommer fortsätta fram till den dagen jag inte tycker att det är roligt längre: jag älskar att köpa julklappar! Jag lägger ner halva november/december på att planera, fundera och tänka ut julklappar till de personer jag köper till och för det mesta blir de väldigt uppskattade (eller vad vet jag, de kanske luras?).

Men lika mycket som jag tycker att det är roligt att köpa klappar, finns det personer som verkligen HATAR att köpa julklappar. Så jag tänkte att jag kör en liten serie inlägg med julklappstips, oavsett om ni vill eller inte (mohahaha), och hoppas att det kan hjälpa någon på traven.

 

Skärmavbild 2013-11-10 kl. 20.42.17

1.Too Faced Shadow Bonbons. 449 SEK (Eleven.se).
2. BH Cosmetics Galaxy Chic Baked eyeshadow palette. 14,95 dollar/ ca105 SEK (BH-Cosmetics).
3. Anastasia Beverly Hills Lavish Kit. 495 SEK (Nelly.com).
4.Too Faced Jingle Allt the Way Palette. Ca 222 SEK (Beautybay.com).
5. NYX Love in Paris eye shadow palette i Pardon My French. 155 SEK (Nelly.com).
6. SLEEK I-Divine Eyeshadow Palette i Oh So Special!129 SEK (Brallis.se).
7. SLEEK I-Divine Eyeshadow Palette i Ultra Matte v2129 SEK (Brallis.se).
8. BH Cosmetics Hollywood Eyeshadow  & Blush Palette. 8,95 Dollar/ ca 63 SEK (Bh Cosmetics).

Det här är naturligtvis bara ett axplock av alla paletter som finns ute på marknaden. Urban Decay har alltid fantastiska paletter (om ni inte har någon kolla in dem!) och Sleek har andra paletter förutom de två ovan som är kalasfina. BH Cosmetics är ett nytt märke för mig och jag är verkligen sugen på Galaxy Chic Baked eyeshadow palette (kanske julklapp till mig själv?). Too Faced Bon Bon har jag suktat efter sedan den kom förra året och NYX har alltid haft fina paletter. Och mitt Anastasia Lavish Kit följer med mig överallt, så jag kunde ju inte inte tipsa om det heller.

Vad man än bestämmer sig för att handla från kan det vara bra att vara ute i god tid, speciellt om man handlar från ebay. Jag brukar alltid lägga mina ebay-julklapps-beställningar i november (helst i början/mitten av) för att vara helt säker på att sakerna kommer fram i tid. För ett par år sedan hade jag hjärtklappningar fram till 18 December då mitt sista paket från Hong Kong ville infinna sig – det var inte alls roligt :P

Har ni några tips på paletter, någon ni tyckte att jag glömde här? Hojta till i sådana fall!

You May Also Like

6 comments

Reply

ville bara säga att det kom med en gul ruta som antaligen inte ska vara där :)kram

Reply

TACK FÖR ATT DU SA TILL! Den gula fula är åtgärdad :)

Reply

En palett som jag är grymt sugen på är den nya nudiepaletten från VLD

Reply

Åh, samma här! Hur kunde jag missa den? Tack för påminnelsen :) jag har förvisso naked 1 från UD så känner inte att jag har ett kalasbehov av den men jag skulle ju ändå vilja peta lite på den ^^

Reply

Jag har typ aldrig ägt en ordentlig palett, men det tänkte jag att det skulle bli ändring på när jag åker till London. Är så himla sugen på en Urban Decay-palett och speciellt Naked. Vad ska man tänka på när man köper sin första palett? Att det ska gå att göra många olika looks, att den är varierad, att den passar ihop??? är n00b på detta!

Reply

Hanna, kul att se dig! Jag tycker verkligen det är dags för dig att införskaffa dig en palett :) Londonshoppingen är ju den bästa, jag är riktigt avundsjuk på dig! Urban Decay Naked palett är en väldigt bra palett om du bara tänkt att köra basic neutrala makeuper. På det sättet är den ju rätt begränsad, för det finns inte mycket färg i den, men basic-simple-smoky-eyes är den helt fantastiskt. Jag har en egen :)

Annars är det ju precis som du säger. Fråga dig först vad du vill ha: Färg, neutralt? Sedan kan du ju fundera på vilka märken du gillar, se över hur deras paletter ser ut osv. Det bästa du kan göra är att leta upp lite paletter du gillar och söka på dem på nätet. Många bloggare har riktigt fina swatches på paletterna som finns ute på marknaden och då får du en överblick över hur skuggorna ser ut och då är det lite lättare att få en uppfattning om det är någonting för dig att satsa på. Det hela handlar ju egentligen om vad du vill ha. Vill du ha matta skuggor – spana in sleeks matta paletter (de är jättefina!). Vill du ha skira men underbara skuggor, spana in Too Faced. Vill du ha pow-wow-bom, spana in Urban Decay.

Ett annat tips är också att du spanar in MUA – Make Up Academy. Ett verkligt budgetmärke med jättefina paletter. Jag har en neutral palett därifrån och den kostade bara 4 pund! Helt galet (förövrigt är den helt borta, undrar var den tagit vägen…). Men i alla fall – vill du prata paletter (JAG HAR MASSOR) är det bara att maila mig :)

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.