För ett tag sen fick jag hem en hel radda produkter från Essie’s NailCare-serie som innehåller allt från nagelstärkare med Kevlar, super-duper-överlack och ljuvligt doftande nagelbandsolja. Jag tänkte att jag skulle presentera de olika produkterna lite kort och senare under vintern (när jag har använt dem tillräckligt länge med andra ord) prata vidare om dem en och en.

Lacken har kommit lite i skymundan eftersom de anlände strax efter att jag fick hem mina nagelstärkare från OPI, men nu har jag alltså tänkt att testa, dutta, lacka och pensla för att se om det faktiskt hjälper mina naglar lite på traven. De är – i detta nu – rent bedrövliga. Min hud är väldigt känslig mot väderomslag och mina naglar och nagelband mår ännu sämre än  huden när vädret slår om från milt till svinkallt till milt igen och sedan till rysk varga-vinter.

Men nu så, åter till lite NailCare från Essie.
image

FIRST BASE BASE COAT beskrivs som den ideala grunden för ett liv med lackade naglar. Det ska bidra med en jämn yta, motverka att nagellacket chippar samtidigt som det ska ”bonda” med nagelytan.

image

RIDGE FILLING BASE COAT skapar en jämn bas för en enkel och smidig lackning kombinerat med att det verkar anti-aging (hur det nu fungerar?) och lämnar naglarna flawless och ungdomliga.

image

FILL THE GAP INTENSE CARE hjälper att dölja ojämnheter och imperfektioner innan lackning med vanligt nagellack. Innehåller bland annat bambu- och Nutra-kreatin-extrakt som hjälper till att föryngra och skulptera nageln.

image

MILLIONNAILS innehåller ”1 million fast acting molecules” och är en exklusiv och unik blandning av stärkande ingredienser för att stärka och stålsätta dina naglar. I mina papper står det att det innehåller både aminosyror och kevlar för bästa skydd!

image

SUPER DUPER TOP COAT är ett skyddande och stärkande överlack som ger naglarna en strålande glans.

image

APRICOT CUTICLE OIL ger dig mjuka, fräscha och välvårdade nagelband. Doftar som en dröm och är en av ESSIE’S storsäljare.

Jag har inte testat någonting av Essie’s nagelvårdsprodukter mer än Essie all in one base coat (köpte i somras någon gång) som jag tyckte lite sisådär om.  Det som får mig att bli mest nyfiken av ovan nämnda är Millionnails (och det är inte bara för att Kevlarsjäl är en av mina favoritlåtar!) utan för att jag ständigt är på jakt efter starka och lagom hårda naglar. Apricot Cuticle Oil har jag varit intresserad av sedan jag först såg flaskan i butik (Doften & färgen!) och en Ridge Filler slår aldrig fel när naglarna är lite yttråkiga.

Det jag har aningen tvivel över är väl just den här anti-aging-serien som tagit fram för att få fräschare och yngre/ungdomligare naglar. Hur fungerar det? Våra naglar lever ju inte direkt, så hur ska de föryngras mer än tja, till utseendet?  Sedan låter ju Super Duper Top Coat super duper, men jag vet inte om det kan tävla med några snabbtorkande lack.

Har ni testat något, skulle ni vilja testa någon av dessa? Hojta till!

Essie Nail Care har ett rekommenderat pris på 145 SEK. Finns bland annat att köpa på KICKS, ÅHLÈNS, ELEVEN.SE, NELLY.COM, EBAY.COM OSV.

You May Also Like

2 comments

Reply

Jag kör på Millionails som behandling, ovanpå lackar jag First Base, sedan använder jag Apricot Cuticle Oil var kväll. Millionails är jag inte alls särskilt imponerad över men lackar ungefär ca 3 ggr vecka och har gjort så nu i 2 månader men inte särskilt mycket har hänt, ja det skivar sig mindre men starkare naglar får jag inte :(

Reply

Men åh, vad trist! Jag hatar när man inte märker skillnad! Jag tyckte ju att det lät så bra, men oftast är det väl det det handlar om. Det låter bra men är kanske inte lika bra, trots allt :I

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.