För en tid sen fick jag ju hem lite smakprover från Sarmay Cosmetics, bland annat MeMeMe Flawless Face Pressed Powder i Natural och finns även i nyansen translucent. FPFP är ett vitamin E-berikat kompaktpuder som låter huden andas under hela dagen. Det verkar nedmattande och ska ge ett lätt och fint resultat efter applicering.

DSC_420g5

MeMeMe Flawless Face Pressed Powder kommer i en söt förpackning med inbyggd spegel och medföljande svamp. Den ligger fint i handen och öppnas utan svårigheter med ett litet snäpp. Mitt puder råkade gå sönder på den långa (korta) resan till Norrköping, men det är sådant som händer. Jag har tänkt att jag ska laga det men inte hunnit komma längre än till tanken på det.

DSC_42h11

Natural har gula undertoner vilket syns på bilden ovan. Lite gulare och lite mörkare hade det inte passat mig alls: nu balanserar det lite fram och tillbaka och fungerar ändå rätt bra. Jag är lite nyfiken på hur translucent skulle passa mig!

Det sveps lätt med på penseln – mitt puder överdoseras lite eftersom kakan är trasig, så jag behöver slå av en del puder innan jag applicerar det. Resultatet blir jämnt och fint och det behövs inget direkt överarbete för att få en matt och fin yta efter att ha applicerat foundation innan.

Hållbarheten är klart godkänd: på mina långa jobbdagar börjar jag först bli blank i pannan på eftermiddagen. Jag tycker att det lämnar en fin finish större delen av dagen och i sin helhet är det ett bra vardagspuder med lagom täckning.

Har ni testat FPFP, vad tyckte ni i sådana fall?

MeMeMe Flawless Pressed Face Powder har ett rekommenderat pris på 129 SEK och finns att köpa hos Sarmay Cosmetics (Finns det fler svenska webshoppar som säljer MeMeMe?) och går även att få tag på i Storbritannien på exempelvis Superdrug, Boots mm.

You May Also Like

2 comments

Reply

Finns inga andra webshoppar i dagsläget som säljer MeMeMe Cosmetics då det är vi på Sarmay Cosmetics som importerar märket, men vi hoppas att inom kort ska man även kunna handla märket hos våra återförsäljare.

Mvh
Sandra
Sarmay Cosmetics

Reply

Hej Sandra!

Tack för informationen.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.