GALAXY CHIC BAKED EYESHADOW PALETTE

Galaxy Chic Baked Eyeshadow Palette är verkligen ett stjärnskott i min sminksamling (och egentligen är jag inte alls mycket för sådana där ordvitsar men jag kunde inte låta bli) och har används flitigt på sista tiden. Ända sen jag fick höra att det skulle släppas en palett inspirerad av rymden – och efter att fått se Malins exemplar – visste jag att det inte skulle dröja lång tid innan jag köpte den själv.

DSC_43g59DSC_436b0

BH Cosmetics beskriver Galaxy Chic Palette såhär: ”This Galaxy Chic Palette will take you from Plain Jane to an infinite trendsetter. Inspired by the moons and planets of the universe, eyeshadow shades range from hot sun-orange to cool earth-blue and colors of the Milky Way. Be as chic as a sparkling star!”

 Paletten innehåller 18 bakade ögonskuggor i olika utföranden.  De är fyndigt döpta efter våra planeter, solsystemet och universums under och jag tycker att de har lyckats väldigt bra med att fånga den galaktiska känslan i skuggorna med bara några små jaså-jag-trodde-nog-att-den-såg-annorlunda-ut-tyckanden.

DSC_01k11Sun, Jupiter,Prometheus,Aphrodite, Milky Way, Cosmic 

DSC_011k5

Saturn, Venus, Meteor, Comet, Earth, Neptune

DSC_01j22

Mercury, Mars, Asteroid, Uranus, Moon, Eclipse

Jag vet inte riktigt var jag ska börja för jag är så makeup-förälskad som man kan vara i den här paletten. Skuggorna är högpigmenterade, lättapplicerade och kanonfina att jobba med. Här är de swatchade på ett tunt lager Too Faced Shadow Insurance men jag tror nog att de skulle jobba lika fint enskilt.

Milky Way och Cosmic är rätt snarlika varandra, men en av skuggorna är mer rosa medan den andra går lite mer åt den lila tonen. Prometheus, Eclipse, Saturn, Asteroid och Jupiter är några av de självklara favoriterna men de andra skuggorna är lika fina de.

Jag måste flika in, såhär i botten av inlägget, ett tack till min kära sambo som lånade ut sin arm för swatchning. Eftersom jag har min tatuering på vänster underarm får jag lite problem när jag ska swatcha fler än fyra skuggor, till vilket handryggen räcker till, men inte när det gäller fler än så. Så tack hunny! 

Galaxy Chic Baked Eyeshadow Palette kostar 22.95 USdollar plus frakt. Ofta har BH Cosmetics div. SALES, där du kan få paletten betydligt mycket billigare. Jag betalade 11.95 (ca 84 SEK) för min palett och fick ett par lösögonfransar på köpet.