Svenska Waterclouds lanserade ett gäng hårborstar i slutet av förra året framtagna för att ta hand om (speciellt framtagna för) typiskt skandinaviskt hår.  Det som gör borstarna speciella är deras kombinerade ionic- och keramikbeläggning. Ionic-beläggningen skapar glans och liv i håret, medan keramiken bidrar till bibehållen jämt fördelad värme vid exempelvis föning. Handtagen på alla borstar är ergonomiskt framtagna, formade efter handen, och beskrivs som bekväma, med ett fast grepp.

emiran1016

Waterclouds Black Brush No.20

emiran1017

Jag har testat Waterclouds Black Brush No.20, den lilla paddelborsten optimerad för föning och utredning. Det är första gången jag recenserar en borste så jag har lite svårigheter i vad jag verkligen ska lägga fokus på: men jag har först och främst använt den som en ”vanlig” utredningsborste. Jag tycker att handtaget ligger bra i handen och för att vara en paddelborste har en behändig storlek. Jag har haft med den i jobbväskan till och från (det blåser ordentligt på östgöta-slätten) och den tar knappt någon plats alls.

Den glider lätt genom håret och jag behöver inte jobba allt för mycket för att få ur trassel och tovor. Håret blir snabbt mjukt och lättjobbat och jag upplever att den är en helt okej utredningsborste. Den sticks inte, den gör inte ont och fungerar alldeles utmärkt till det den är tänkt till. Jag brukar inte filosofera så mycket över en borstes egenskaper mer än om de inte fungerar alls – och det gör den definitivt. Vad vill ni att en hårborste har för egenskaper? Har ni kanske testat denna?

Waterclouds Black Brush No.20 har ett rekommenderat pris på 99 SEK. Finns på utvalda salonger som har Waterclouds övriga utbud.

You May Also Like

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.