emiran_4-2

Jag skrev om Amikas nya Triple Rx Schampo för lite mer än en månad sedan och har sedan dess använt det varje gång jag tvättat håret. Schampot är framtaget för att stärka och bygga upp skadat och svagt hår och är fritt från parabener, artificiella färger och natriumklorid. Med omega 7, veteprotein, kerating och havtorn blir håret återfuktat, lätthanterligt och får ett friskare utseende.

Schampot kommer i en enorm (mot 250 ml är den i alla fall enorm, heh) flaska a 425 milliliter och har Amika’s lätt-igenkänneliga utseende: brunt i en sprakande kombination av orange, gult och rosa. Schampot har ett lätthanterligt snäpplock (sådant där man trycker i ena änden på så kommer en liten öppning upp). Flaskan är något otymplig i handen med anledning av dess storlek, men den är ändå inte helt oresonlig.

emiran_5

Jag har jättesvårt att definiera doften – är det någon som vet vad det är för sammansättning? – mer än att jag tycker att det luktar fruktigt/bärigt/gott. Det behövs inte särskilt mycket schampo för att tvätta genom mitt axellånga hår, kanske lite mer än en femkrona (ibland överdoserar jag rätt mycket har jag märkt).

Håret känns rent utan att bli gnissligt när schampot är ursköljt. Jag har testat att använda det både med andra balsam och bara för sig för att se vilken effekt schampot egentligen har, eftersom jag saknar tillhörande balsam. Jag upplever att håret blir mjukt, blankt och håller sig rent ett par, tre dagar, med lite lättare fix av torrschampo och div. stylingprodukter. Jag får inte den där känslan av akut-fett-hår-panik som jag kan få med vissa schampon och det är verkligen tummen upp.

Jag kan inte riktigt påstå att det har gjort mitt hår så mycket bättre än tidigare med tanke på hur mitt hår redan mår. Det är risigt, sprött och torrt, men det mår åtminstone inte SÄMRE när jag använder Triple Rx i håret. Det är ett bra schampo som tvättar rent, får håret fräscht och mjukt utan att göra storslagna underverk.

Har ni testat Amika Triple Rx Schampo, vad tyckte ni?

Amika Triple Rx Schampo finns att köpa på bland annat Bangerhead.se. Amikas sortiment finns även att köpas på Lyko.se, samt i div. hårsalonger över landet. ATRS har ett rekommenderat pris på 229 SEK.

You May Also Like

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.